Започва вторият транш от раздаването на храните от кампанията "Искам да помогна"

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
10:59 / 12.04.2013
692
Фирма "Бургас бийч" дава старт на втория транш от раздаването на хранителните продукти, обявени в благотворителната инициатива "Искам да помогна". Пакетите с месни, млечни и зърнени продукти ще бъдат раздавани в три последователни дни в Социалната трапезария на БЧК на улица "Оборище" 95. Датите са 15, 16 и 17 април. И през трите дни, от 10,00 до 16,00 часа, без прекъсване ще се подпомагат нуждаещи се, които попадат в 4-ри целеви групи, предложени от Агенцията за Социално подпомагане и одобрени от дарителя Атанас Атанасов.

В Социалната трапезария на БЧК храни ще бъдат раздавани на семейства с деца с увреждания, семейства с ограничени доходи с деца до 1 година, семейства с настанени деца по реда на чл. 26 от Закона за закрила на детето /настанени при близки и роднини/, семейства с деца с един жив родител. Продуктите ще се получават лично срещу представяне на документ за самоличност, както и документи, удостоверяващи целевата група, в която попадат хората. В подпомагане работата по раздаването на храните на 15, 16, 17 април, както и осъществяването на контрол, ще се включат доброволци на БЧК и служители на Агенцията за социално подпомагане.

Фирма "Бургас бийч" продължава раздаването по график на хранителните продукти на звената към Социалния патронаж към Община Бургас. В списъка влизат Домашен социален патронаж, защитени жилища, Дом за деца лишени от родителски грижи "Александър Георгиев Коджакафалията" и др. Раздаването на хранителните продукти за тези социални звена се осъществява по график на няколко етапа и трябва да приключи до края на месеца.

По време на кампанията "Искам да помогна" фирма "Бургас бийч" ще раздаде 3 000 килограма месни продукти и 1 000 килограма млечни продукти - под формата на сирене. Зърнените продукти - ориз, боб, леща, общо 1 тон, са дарение от бургаската фирма "Мотив". Общото количество продукти ще бъде раздадено на повече от 2 000 нуждаещи се, жители на Бургас.

Благотворителната инициатива на фирма "Бургас бийч", стопанисваща Северния плаж в Бургас, дойде като отговор на призива на служебния премиер Марин Райков, който призова бизнес средите да помогнат, с каквото могат на своите сънародници, които са в тежко социално и финансово положение. "Бургас бийч" откликна според възможностите си.


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Бургас:
Времето в неделя: Ще има ли желаещи за плаж?
Полицаи мерят сили в турнир с добра кауза в Слънчев бряг
Петър Кънев ще е водач на листата в Бургас за изборите
Бургас е част от световната инициатива Park(ing) day
Затварят за дълго време тази улица в Бургас
Интересно събитие предстои в Бургас


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).