Започва реализацията на проекта за реконструкция на мостика и остров "Св. Анастасия"

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
13:02 / 08.03.2012
1828
Започва реализацията на проекта за реконструкция на мостика и остров "Света Анастасия". Това бе темата на пресконференцията на която бе представен проекта "Културно-историческо наследство на о. Св. Анастасия и гр. Бургас- атрактивна и конкурентно способна туристическа дестинация" ,който се финансира по ОП "Регионално развитие".

Пресконференцията откри кметът на Бургас Димитър Николов, който първо поздрави бургазлийки с празника и им пожела да са здрави, много положителни емоции и да са все така успешни. Мястото на представянето на проекта не бе случайно. То се състоя в Културен център " Морско казино", откъдето се открива панорамна гледка към символа на Бургас - моста и острова. В пресконференцията участваха още главният архитект на Бургас Веселина Илиева, зам. кметът Атанаска Николова, директорът на дирекция "Евроинтеграция" Руска Бояджива.

Поканени бяха и ръководствата на Пристанище Бургас, Морска администрация, Регионален бургаски музей и председателят на строителната камара - институции, с чието съдействие предстои да се реализира този нов бургаски проект, който има за цел да популяризира природата и историческото наследство на града.

Кметът Николов призова бургаските строители да бъдат активни и да участват в закупуване на тръжна документация за участие в реализирането на проекта. "До 15 април тече срокът, в който всички строителни фирми могат да кандидатстват за участие в строително-монтажните работи по този проект. Ако няма процедура на обжалване срокът, след като се подпише договора с изпълнителите за реконструкция на мостика е 5 месеца, а на остров Св. Анастасия 9 месеца. Предвид възможността тези строителни дейности да се извършват само лятото предварително искаме да предупредим бургазлии и гостите на града , че лятото моста ще бъде затворен за обществен достъп за безопасност, за да може фирмите коректно да си изпълнят укрепителните и строителни дейности", обясни Николов.

На въпрос дали строителните дейности през лятото няма да са в конфликт с разпоредбите за забрана на строителството в курортните градове през летния сезон главният архитект Илиева посочи, че практически няма друго време когато тези строително- възстановителни дейности да се извършат, тъй като през зимата морето е бурно и до острова няма достъп. От друга страна става дума за реализирането на европейски проект и усвояване на средства, за които има посочени конкретни срокове, който трябва да се спазят и в тази връзка се надява да няма конфликт с регионалното министерство.

Източник: Радио "Фокус"

Виж коментарите (0)

Още по темата (64):
16.03.2015 Въвеждат новости на о."Св.Анастасия"
15.09.2014 От днес о. "Св. Анастасия" минава в есенен режим на работа
11.09.2014 От 15 септември о. "Св. Анастасия" минава в есенен режим на работа
30.08.2014 Заради силен вятър се отменят всички курсове до о. Св. Анастасия
25.08.2014 Корабът на община Бургас стартира курсовете до острова
22.08.2014 Остров "Света Анастасия" посрещна 30 000-ния си посетител
Още новини от Новини от Бургас:
Слънчево и топло ще бъде времето днес
Над 200 предложения за брак на ден: Коя е бургаската Барби от "Ко...
Калин Стоянов е втори в листата на "ДПС - Ново начало" в Бургас
Времето в неделя: Ще има ли желаещи за плаж?
Полицаи мерят сили в турнир с добра кауза в Слънчев бряг
Петър Кънев ще е водач на листата в Бургас за изборите


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).