Започва делото срещу сочен за несебърски наркобос

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
10:01 / 24.03.2010
2139
БОС подхваща от 13,30 часа днес гледането на делото срещу Стойчо Калоянов, по прякор Лудия и бандата му. Срещу 33 - годишния Калоянов, самообявил се за наследник на Димитър Желязков - Очите е повдигнато обвинение по чл. 321 от НК за това, че от месец декември 2007 година до 11.07.2008 год. на територията на Бургас и Бургаска област е ръководил организирана престъпна група, създадена да върши престъпления по чл.354а, а1 и ал. 2 от НК - за разпространение на наркотици. Обвинения за участие във въпросната организирана престъпна група са повдигнати срещу хората от бандата му. Стойчо Калоянов бе задържан на 19-ти юли миналата година в семеен хотел в Равда 10 дни след като бе обявен за общонационално издирване. На 11 юли 2009 год. антимафиоти и полицаи задържаха седем от хората му и по-късно при обиските бяха намерени близо 700 таблектки амфетамин и екстази и 14 грама кокаин. Малко по - късно бе задържан и дясната ръка на Лудия - Страхил Господинов. Според показанията на приятелката му Катя Динева, която той нарече "съпруга",Калоянов често я биел, като преди това заключвал къщата. От разпитите на трима от неговите хора в предварителната фаза на досъдебно поризвоство Калин Тодоров, Неделчо Стоянов, Желязко Шиников също обвиняеми за участие в престъпната банда, станало ясно, че Лудият ги принуждавал да работят за него със заплахи и физически тормоз. Според показанията им, Стойчо Калоянов искал да направи село Свобода център за организация подобна на албанската мафия. По данни от разследването по структура новата наркобригада е идентична с тази на Митьо Очите. Не случайно групата на Стойчо Калоянов се появи в подземния свят след разбиването на структурата на Димитър - Желязков - Очите. За разлика от Димитър Желязков обаче, Лудият бил изключително подозрителен и не се доверявал дори на своите хора. Той оборудвал с камери къщата в селото, където живеел. Видеонаблюдение е имало и по домовете на подчинените му. Групата на Лудия провеждала и наказателни акции спрямо други разпространители на наркотици, като са използвали различни форми на насилие - побои, заплахи, палежи.

Източник: Агенция "Фокус"

Виж коментарите (0)

Още по темата (25):
03.01.2017 Оставиха Далакмана на топло в ареста
03.01.2017 Далакмана си глътна граматиката в съда
27.12.2016 Далакмана остава зад решетките! Крещял срещу униформен: Какво като си полицай? Тук ме спираш да ме проверяваш в центъра на Бургас
27.12.2016 Криминогенът Далакмана е човекът, наръгал бургаски полицай при схватка
28.08.2015 Николай Далакманов е обявен за общодържавно издирване
13.07.2011 Съдът привлече като обвиняем един от лидерите на бандата с кирките
Още новини от Новини от Бургас:
Чанка Коралска е временно изпълняващ длъжността кмет на Бургас
Община Бургас ще поиска от държавата да стопанисва този път
Първите крачки за изграждането на етажен паркинг във "Възраждане"...
Очакват мнението на бургазлии за преустройството на спортна зала ...
Общинският съвет одобри единодушно трасето за обхода на ж.к. "Мед...
Без паника! Тестват Националната система за ранно предупреждение ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).