Започна строежът на модерен закрит пазар в "Меден рудник", ще е готов до края на април

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (4)
15:09 / 12.01.2012
1988
Изграждане на модерен закрит пазар за хранителни стоки започна днес /12 януари/ в най-големия жилищен комплекс в града "Меден рудник". Старт на строителните дейности даде кметът на Бургас Димитър Николов. Това ще бъде първият пазар от закрит тип

За целта още миналата година Община Бургас разчисти терена, предвиден за строежа и пространството около него, като премахна близо 50 незаконни, стари и ръждясали ламаринени гаражи.

На церемонията пред събралите се гости, търговци и жители на комплекса, кметът Димитър Николов заяви, че нуждата от реализация на пазар от закрит тип в комплекса е отдавна, тъй като в "Меден рудник" до момента няма подобен хранителен пазар, а интерес към него вече има от страна на самите търговци, както и на жителите в района.

Проектът за изграждане на закрития пазар е на общинско дружество "Бургаски пазари" ЕООД и е на стойност 551 000 лв., а изпълнител на обекта е "Бургасинвест" ООД.

По проект до края на април неугледният в момента терен от близо 1400 кв. м. ще се превърне в съвременен хранителен пазар, предоставящ на жителите в района всички необходими удобства. Той ще се състои условно от 5 основни обекта. В тях ще има специализирани магазини за месо, риба, млечни продукти, хлебни и сладкарски изделия, магазин за цветя, агроаптека и кафе - сладкарница. Под централния навес ще бъдат разположени 16 пазарни щанда за продажба на пресни плодове и зеленчуци. Обектът ще разполага още със собствени складови помещения, охрана и санитарни възли.
В рамките на пазара ще бъдат изградени седем паркоместа, а в намиращия се наблизо крайуличен паркинг - още 12. Всички обекти ще са достъпни за хора с физически увреждания чрез рампи.

Изграждането на закрития пазар ще предостави на живеещите в района редица удобства. Те ще могат да намерят всичко необходимо на едно място, когато пазаруват, без да обикалят и да губят време. Друго удобство е, че тук ще могат да закупят винаги качествени и вкусни хранителни стоки, и пресни плодове и зеленчуци директно от производителя.

Така вместо старите и неугледни магазинчета, пръснати из целия комплекс, павилионите ситуирани на едно място в новия пазар ще улеснят в значителна степен жителите, а подобрения им вид ще се превърне в предпоставка за увеличаване на клиентите и оборота на търговските обекти.
На тържеството по повод откриването на новия пазар присъстваха още заместник - кметът Йорданка Ананиева, управителят на "Бургаски пазари" Соня Артинян, управителят на фирмата - изпълнител "Бургасинвест" Атанас Щерев, директорът на ТД "Възраждане" Магдалена Манолова, общински съветници, търговци и жители на комплекса.

Виж коментарите (4)
Още новини от Новини от Бургас:
С листа от 28 кандидати коалиция "БСП - Обединена левица" се реги...
Жители на Свети Влас на протест заради улици и осветление
Слънчево и топло ще бъде времето днес
Над 200 предложения за брак на ден: Коя е бургаската Барби от "Ко...
Калин Стоянов е втори в листата на "ДПС - Ново начало" в Бургас
Времето в неделя: Ще има ли желаещи за плаж?


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).