Започна данъчна кампания 2013

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
15:10 / 02.01.2013
600
Започна данъчно-осигурителната кампания за 2013 г. (виж новостите в прикачените презентации), а първият клиент на НАП Бургас за тази година бе обслужен още в 9,00 ч. сутринта. Към 14.00 часа на 2 януари 2013 г. над 600 човека бяха посетили салона за обслужване на териториалната дирекция в морския град. Повече от 50 работодатели подадоха декларации за осигуровки, а десетки хора още в първия ден на Новата година направиха справка за здравно-осигурителния си статус.

Безплатни образци на новите данъчни декларации са достъпни на интернет страницата на Агенцията - www.nap.bg. НАП Бургас разполага и с хартиени формуляри на годишните декларации за облагане на доходите, но от приходното ведомство съветват своите клиенти да използват декларацията, която е качена в интернет и позволява да бъде попълнена електронно и разпечатана след това.
Всеки, който иска, може да попълни и подаде своята декларация за облагане на доходите и чрез интернет, подписана с електронен подпис. Електронните услуги за подаване на декларациите за облагане на доходите и за облагане с корпоративни данъци работят от 00,00 ч. на 1 януари 2013 г.

Срокът за подаване на декларациите за облагане на доходите на физическите лица от 2012 г. изтича на 30 април 2013 г. Това е и срокът, в който трябва да се внесе и дължимият за довнасяне данък по декларациите за доходите. Указания за плащането на данъци и осигуровки са публикувани в сайта на НАП www.nap.bg.

5% отстъпка могат да ползват гражданите, които подадат своята декларация и платят дължимото към бюджета в срок до 11 февруари 2013 г. (10 февруари е неделя). Отстъпка от 5% имат и тези, които подадат декларацията си по електронен път, подписана с електронен подпис. Ползва се само една от двете отстъпки.

Повече информация за попълване на декларациите, плащане на данъци и осигурителни вноски, нови срокове, клиентите на администрацията могат да получат на телефона за информация на НАП 0700 18 700 на цената на един разговор.


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Бургас:
Над 200 предложения за брак на ден: Коя е бургаската Барби от "Ко...
Калин Стоянов е втори в листата на "ДПС - Ново начало" в Бургас
Времето в неделя: Ще има ли желаещи за плаж?
Полицаи мерят сили в турнир с добра кауза в Слънчев бряг
Петър Кънев ще е водач на листата в Бургас за изборите
Бургас е част от световната инициатива Park(ing) day


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).