Занаятчии от четири държави проведоха работна среща в Бургас

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
11:59 / 28.10.2009
575
Работна среща по проект "Иновативно занаятчийство" събра в Бургас творци от няколко европейски страни. Община Бургас работи по проекта "Иновативно занаятчийство" от 1 декември миналата година, заедно с шест партньорски организации. Сред тях организации от Флоренция /Италия/, Барселона /Испания/ и Лимож /Франция/.

Проектът е финансиран по програмата „ Култура" на ЕС, на стойност 343 812 евро и е с продължителност 18 месеца.Трябва да приключи в края на май 2010 година.
Целта на поректа е да се срещнат представители на занаятчийски организации и художници с цела, да се проведе дискусия, за преодоляване разделението между изобразителното изкуство и занаятчийството натрупано през годините.

Чуждестранните партньори за пръв посещават Бургас и региона. До момента дискусии по темата са провеждани във Флоренция и Барселона, където художници и занаятчии дискутираха начините за обединяването на изкуствата и намирането на общ език.

Днес в присъствието на зам.кмета на община Бургас Йорданка Ананиева,която е ръководител на проекта от страна на Бургас и главния координатор на проекта Кристина Дел'Иноченти и художници и занаятчии от всички градове-участници творците от Бургас-художници и занаятчии представиха своя идеен арт проект, по който работят.

По-късно гостите посетиха Дружеството на бургаските художници, Градска художествена галерия „Петко Задгорски", Регионална занаятчийска камара
Присъстваха на Демонстрация на отпечатък в графична техника - Графична база - Бургас, а утре ще посетят Етнографски комплекс „Генгера"- гр. Айтос - демонстрация на традиционни български занаяти.


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Бургас:
Румънец си помисли, че може да шофира напушен, закопчаха го в Кру...
Закопчаха криминален тип, обрал магазин в "Меден рудник"
Ето какво ще бъде времето днес
Важно! Затварят част от пътя от "Ветрен" към Бургас
Жена от имаше голям късмет, че тези хора откриха забравения от не...
Университет "Проф. д-р Асен Златаров" откри новата си академична ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).