Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Криминални
Институции
Общество
Други
Читателски
Зам. кмет на община Средец се обяви срещу конкурсите за директори на училища
Автор: Екип Burgas24.bg 16:15 / 16.07.2010Коментари (6)3011
Зам. кметът на община средец Петя Шиварова се обяви срещу начина по който се провеждат конкурсите за общински училища в област Бургас, научи Burgas24.bg. Тя изпрати отворено писмо до кмета на община Средец, министъра на образованието, областния управител Константин Гребенаров и председателя на НСОРБ. Ето и писмото:

ОТВОРЕНО ПИСМО

от Петя Шиварова - зам. кмет на Община Средец и член на Комисията за провеждане на конкурс за заемане длъжността "Директор" на общински училища

Уважаеми дами и господа,
С настоящото остро възразявам срещу наложените от представителите на МОМН стил и метод на работа при провеждането на конкурсите за директори на общински училища в област Бургас.


Със Заповед на Министъра на образованието, младежта и науката съм включена в Комисията за провеждане на конкурс за заемане длъжността "Директор" на общински училища като представител на Община Средец. Конкурсната процедура бе грубо опорочена от представителите на МОМН г- жа Ирена Кръстева и г- жа Мария Болашъкова. През цялото време те си позволяваха неспазване на задължителни правила - липса на личен интерес съгласно Декларация № 2, толерантен тон към кандидатите и останалите членове на комисията, разговори по мобилен телефон и други. Демонстрираха тенденциозно и подчертано отношение към кандидатите - толериране на определени представители и психически натиск спрямо други. Това е видно от резултатите от Оценъчна карта № 2 /фрапиращата разлика в оценките е достатъчно показателна/. Г- жа Кръстева и г - жа Болашъкова са явни изпълнители на чужда поръчка, защото работеха по списък с предварително маркирано име на "победителя". При реакцията от моя страна те не можаха да мотивират поставените от тях оценки и респективно позицията си. Показаха явно пренебрежение към представители на общините. Игнорираха факта, че първостепенен разпоредител с бюджетни кредити е общината - тя е институцията, отговорна за визията, авторитета и цялостната работа на общинските училища.

Господин Кмете и Господин Министър, информирам Ви, че не подписах част от Оценъчни карти № 4 и Протокола с получени окончателни резултати от конкурса за длъжността "Директор" на общински училища, защото не желая да участвам в поръчкови модели и политически клоунади. Умишлено не конкретизирам фактите, защото съм подписала Декларация № 1.









Зареждане! Моля, изчакайте ...
-1
 
 
Грешка и двете били от СЕК,само че едната я подпират от Общината и то яко че чак станаха смешни.успех продължавайте да се излагате,без това на учителите авторитета е 0.Айде лягайте вече да спите,утре пак ще се плюете!!!
0
 
 
едната си има чичо, другата си има батко! но тази с чичото по я бива за директор от тази с баткото(гербаджийката) но въпросът е: Няма ли в тази България и за обикновенните хора място под слънцето? Или ние трябва да седим и да гледаме как ни съсипват некъдърници?
-1
 
 
За каква се мисли тази зам.кметица,така като чета,тя по-голяма от експертите в министерството.Ако беше спечелил до колкото разбирам от коментариите"чичовата племенница",госпожите от министерството щеше да са добри,пък сега не са.Явно пак "комунистически бунт",то друго не им остана освен като приказката за видрата.....
0
 
 
Г-жа Шиварова защитава по най-недостойния начин своята фаворитка поради две причини:първата е че общината се нуждае от парите на училището,въпреки ,че законът го забранява;втората е от по-личен характер-"подходящата" кандидатка е от "подходяща" фамилия-близка родственица на политическия патрон на възмутената зам.кметица,който в момента се изявява като омбудсман-човек на когото плащат добра заплата за да решава проблемни ситуации ,засягащи единствено семейното му обкръжение.Моите съболезнования към комисията ,че се запознаха по този начин със стила и методите на въпросната госпожа.Отношението и към простосмъртните е отвратително.За висшестоящите-поставяме маската на угодничествотоV
Коментарите са на публикуващите ги. Burgas24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
Още новини от Новини от Бургас:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Август 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2024/2025 г.
Бюджет 2024
Опасен ли е популярният сред младежите в България райски газ?
Парламентарни избори октомври 2024 г.
Григор Димитров в турнири през 2024 година
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: