Зам. кмет на община Средец се обяви срещу конкурсите за директори на училища

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (6)
16:15 / 16.07.2010
3011
Зам. кметът на община средец Петя Шиварова се обяви срещу начина по който се провеждат конкурсите за общински училища в област Бургас, научи Burgas24.bg. Тя изпрати отворено писмо до кмета на община Средец, министъра на образованието, областния управител Константин Гребенаров и председателя на НСОРБ. Ето и писмото:

ОТВОРЕНО ПИСМО

от Петя Шиварова - зам. кмет на Община Средец и член на Комисията за провеждане на конкурс за заемане длъжността "Директор" на общински училища

Уважаеми дами и господа,
С настоящото остро възразявам срещу наложените от представителите на МОМН стил и метод на работа при провеждането на конкурсите за директори на общински училища в област Бургас.


Със Заповед на Министъра на образованието, младежта и науката съм включена в Комисията за провеждане на конкурс за заемане длъжността "Директор" на общински училища като представител на Община Средец. Конкурсната процедура бе грубо опорочена от представителите на МОМН г- жа Ирена Кръстева и г- жа Мария Болашъкова. През цялото време те си позволяваха неспазване на задължителни правила - липса на личен интерес съгласно Декларация № 2, толерантен тон към кандидатите и останалите членове на комисията, разговори по мобилен телефон и други. Демонстрираха тенденциозно и подчертано отношение към кандидатите - толериране на определени представители и психически натиск спрямо други. Това е видно от резултатите от Оценъчна карта № 2 /фрапиращата разлика в оценките е достатъчно показателна/. Г- жа Кръстева и г - жа Болашъкова са явни изпълнители на чужда поръчка, защото работеха по списък с предварително маркирано име на "победителя". При реакцията от моя страна те не можаха да мотивират поставените от тях оценки и респективно позицията си. Показаха явно пренебрежение към представители на общините. Игнорираха факта, че първостепенен разпоредител с бюджетни кредити е общината - тя е институцията, отговорна за визията, авторитета и цялостната работа на общинските училища.

Господин Кмете и Господин Министър, информирам Ви, че не подписах част от Оценъчни карти № 4 и Протокола с получени окончателни резултати от конкурса за длъжността "Директор" на общински училища, защото не желая да участвам в поръчкови модели и политически клоунади. Умишлено не конкретизирам фактите, защото съм подписала Декларация № 1.


Виж коментарите (6)
Още новини от Новини от Бургас:
Важно! Затварят част от пътя от "Ветрен" към Бургас
Жена от имаше голям късмет, че тези хора откриха забравения от не...
Университет "Проф. д-р Асен Златаров" откри новата си академична ...
Добри новини около бургаската детска болница
Американска яхтена компания ще прави плавателни съдове в Бургас
Успешно премина трето издание на Детския анимационен фестивал в Б...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).