Закриват общински служби „Земеделие и гори”

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
15:54 / 01.03.2010
1134
Общинските служби "Земеделие" се закриват. Те се префункционират в офиси на службите на съседни общини, предаде репортер на Burgas24.bg. Изявлението даде депутатът социалист Пенко Атанасов днес пред медиите. Досега действащите земеделски служби в Царево и Приморско ще бъдат подчинени на Созопол, а Малкотърновската ще е в служба на Бургас.

Според кмета на община Царево Петко Арнаудов, подобни действия трябва първо да се обсъждат със съответните общини. „Ние не приветстваме такъв вид управление, където основата е чистка," - и допълни, че тези действия са грешки от страна на управляващите.

Г-н Арнаудов обърна внимание, че не политализира темата и не става дума само за освобождаване на хора от работа, а и за дейността на самите общини. Според Петко Атанасов недоумението идва от освобождаването на шефовете от общински служби „Земеделие", независимо дали се справят със задължанията си или не.

От БСП също изразиха своите опасения, че ще се достигне до обезлюдяване на тези общини, което не трябва да се допуска. За това те ще се противопоставят на подобни опити за политически репресии.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Бургас:
Чанка Коралска е временно изпълняващ длъжността кмет на Бургас
Община Бургас ще поиска от държавата да стопанисва този път
Първите крачки за изграждането на етажен паркинг във "Възраждане"...
Очакват мнението на бургазлии за преустройството на спортна зала ...
Общинският съвет одобри единодушно трасето за обхода на ж.к. "Мед...
Без паника! Тестват Националната система за ранно предупреждение ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).