Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Криминални
Институции
Общество
Други
Читателски
Задържаха престъпна група, крала луксозни коли
Автор: Екип Burgas24.bg 11:34 / 04.05.2011Коментари (1)913
© Burgas24.bg
Организирана престъпна група за кражби на скъпи автомобили е задържана при масирана операция в три области.

Десетима са задържани в хода на полицейските действия на територията на СДВР, ОДМВР-Хасково и Бургас, до момента са установени 18 крадени коли.

Работата по разкриване на случая започнала преди няколко месеца, когато криминалисти получили информация за сформирана група за кражби на автомобили от България и страни от Европейския съюз с цел трафик към държави от Близкия изток.

Образувано е досъдебно производство в областната дирекция в Бургас и с разплитането на схемата и участниците се заели криминалисти и служители на група "Кражби и противозаконно отнемане на МПС". В хода на работата са предприети редица оперативно-издирвателни и процесуално-следствени действия. На финалната фаза вчера, в рамките на специализирана полицейска операция в три области и пет общини са задържани 10-ма участника в схемата Установени са 18 крадени луксозни автомобила от марките "Мерцедес", "БМВ", "Порше, "Ауди", а също и три камиона "Волво".

Установени и арестуван е ръководителят на групата, занимавала се с трафик на МПС към клиенти от Близкия изток - В.Д. (40), от Св.Влас, криминално проявен във връзка с посегателства спрямо МПС. Сред другите участници са - С.Х. (40) от Харманли, също криминално проявен, който придружавал инкриминираните автомобили до Турция, където ги предавал на купувач и връщал парите от продажбата и П.Д (45) от Свиленград, криминално проявен - осигурявал безпрепятственото преминаване на автомобилите през границата.

Другите седмина задържани са установени като шофьори на луксозните автомобили и камионите. Те са Л.Б. (43) от София; М.З. (60) от Сливен; Г.У. (30) от Бургас; Н.Д. (40) от Харманли; К.С. (41) от Любимец и Б.Б. (40) и С.Б. (41) от Свиленград . Те са разпитани като свидетели и след изтичането на срока на полицейското задържане са освободени.

Организаторът и двамата участници в организираната престъпна група са привлечени като обвиняеми и са задържани в следствения арест в Бургас за 72 часа. Спрямо тях предстои налагане на мярка за неотклонение " задържане под стража".









Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Браво на групата "тимуровска команда". Тези коли са ги копували сигурно от спестените закуски.Не ми е жал за техните собственици. далавери.
Коментарите са на публикуващите ги. Burgas24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
Още новини от Новини от Бургас:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Юни 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Парламентарни избори октомври 2024 г.
Влизането на България в Шенген
Градският транспорт в София
Катастрофи в България
България в еврозоната
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: