Задържаха пощенска служителка, присвоявала средства на частни лица

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (1)
09:00 / 16.11.2010
746
Полицаи от сектор "Противодействие на икономическата престъпност" задържаха пощенска служителка, присвоявала средства на частни лица. За да избегне полицейско преследване, жената опитала да напусне страната. Била е задържана в Бургас.

Работата на служителите от сектор "Противодействие на икономическата престъпност" при ОДМВР-Силистра е започнала преди няколко дни, когато бил получен сигнал за присвояване на парични суми от банкови влогове на граждани от страна на пощенската служителка в село Брадвари Г.Я. (42 г.). В хода на извършената проверка сигналът бил потвърден, като до момента е установено незаконно теглене на средства от сметките на 4 физически лица. В качеството си на длъжностно лице Г.Я. съставяла неистински банкови разписки за теглене на суми от спестовните сметки на хората без тяхно знание и съгласие. Общата сума на присвоените от пощенската служителка средства е около 10 000 лева.

Непосредствено след констатирането на липсите, на 11 ноември привечер, Г.Я. предприела действия да се укрие с цел избягване на полицейско преследване. След като получили информация за намеренията й, служителите на сектор "Противодействие на икономическата престъпност" организирали незабавни оперативно-издирвателни действия, в резултат на които Г.Я. била задържана в Бургас в автобус, пътуващ по линията Варна - Истанбул.

По-късно жената е транспортирана в Силистра и приведена в следствения арест с прокурорска мярка за неотклонение "задържане под стража" за срок от 72 часа. По-късно през деня Силистренският окръжен съд обяви постоянна мярка за неотклонение "Задържане под стража" за пощенската служителка.


Виж коментарите (1)
Още новини от Новини от Бургас:
Важно! Затварят част от пътя от "Ветрен" към Бургас
Жена от имаше голям късмет, че тези хора откриха забравения от не...
Университет "Проф. д-р Асен Златаров" откри новата си академична ...
Добри новини около бургаската детска болница
Американска яхтена компания ще прави плавателни съдове в Бургас
Успешно премина трето издание на Детския анимационен фестивал в Б...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).