Задържаха беглец от бургаския затвор

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
13:38 / 13.02.2010
1124
Издирван беглец от затвора е задържан при съвместна операция на полицаи от Сливен и Стара Загора, съобщиха от пресцентъра на МВР. Търсеният 29-годишен от сливенското с. Сотиря, излежавал 20-годишна присъда, и друг път е бягал затвора. На 11 февруари полицейски служител от областната дирекция в Сливен разпознал на снимка в популярен сайт опасен рецидивист - 29-годишният Д.С. от сливенското с.Сотиря, извършител на многобройни кражби и грабежи, бил регистриран със снимката си в сайт за запознанства.
При извършената проверка е изяснено, че Д.С. е обявен за общодържавно издирване на 10 декември миналата година като беглец от място за лишаване от свобода - от 21 декември 1999 г. той изтърпявал наказание от 20 години лишаване от свобода в затвора в Бургас и на 9 декември 2009 г. не се върнал от временно прекъсване на наказанието.

Междувременно сливенски полицаи влезли във връзка и установили контакт с избягалия затворник и така локализирали местонахождението му - жилище в старозагорския кв. "Три чучура", в което живее негова близка. При взаимодействие между служители от двете дирекции - в Сливен и в Стара Загора, e организирано наблюдение на адреса. Около 18.30 часа снощи криминалисти и служители на "Охранителна полиция" от областната дирекция и от районното управление в Стара Загора установили и задържали издирвания Д.С., докато влизал в дома. Той оказал съпротива при задържането, а при направения личен обиск от него е иззет газов пистолет с четири газови патрона в пълнителя.
Д.С. е извършител на множество престъпления - кражби, грабежи и бягство от местата за лишаване от свобода, за които срещу него са образувани 8 досъдебни производства в ОДМВР - Сливен, Стара Загора и ГПУ - Калотина и са приключени четири съдебни дела.

Към 20.30 часа снощи служители на областно звено "Охрана на съдебната власт" привели задържания в затвора в Стара Загора.


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Бургас:
Нещо ново тръгва от Бургас
Чанка Коралска е временно изпълняващ длъжността кмет на Бургас
Община Бургас ще поиска от държавата да стопанисва този път
Първите крачки за изграждането на етажен паркинг във "Възраждане"...
Очакват мнението на бургазлии за преустройството на спортна зала ...
Общинският съвет одобри единодушно трасето за обхода на ж.к. "Мед...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).