Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Криминални
Институции
Общество
Други
Читателски
Забраняват разхождането на кучета по плажа в Бургас
Автор: Екип Burgas24.bg 14:39 / 07.05.2013Коментари (4)1785
© Burgas24.bg
Забранява се разходката на кучета по плажа. Ограничението влиза в сила от официалното откриване на плажните ивици, когато те са обезпаразитени, почистени и подготвени за летния сезон.

Глоба от 100 до 300 лв. заплашва собствениците на кучета, които разхождат домашните си любимци по плажа в Бургас. Санкцията ще бъде налагана от официалното обявяване на плажните ивици за охраняема зона, а за изпълнението й следят зоополицаи.

"Когато хванем нарушител съставяме акт за установяване на административно нарушение на базата на Наредбата за обществения ред на територията на Община Бургас", поясни зоополицаят Стилиян Георгиев.

Собствениците на кучета недоволстват от наложената забрана.

Виолета Андреева смята наложената мярка за драстична. "Всеки се съобразява, рано-рано сутрин, в 6 часа, тогава минават повечето кучкари и вечер много късно, след като вече са си отишли плажуващите. Наистина е драстична мярката, която искат да ни наложат", каза тя.

На възпитаните стопани и кучетата са възпитани, казват собствениците на четириногите. Николай Димитров казва, че идва с кучето си по време, в което няма хора по плажа и се стара да го държи изолирано. Да може да се изкъпе и то, както и ние и на него му е приятно."

Борислав Господинов, също зоополицай коментира, че къпането в морето не е забранено, но трябва да става с придружителя. "В смисъл до тях трябва да е техният собственик, който да ги държи като на повод."

Забраната за разходка на кучета по пясъка влиза в сила в момента на обявяване на плажната ивица за охраняема. Това са плажовете с концесионери - Централен плаж, Северен плаж и плаж Сарафово. За кучкарите остава свободна зоната около солниците.

Източник: btv









Зареждане! Моля, изчакайте ...
Aнонимен
на 08.05.2013 г.
+1
 
 
Наистина най-после, защото положението с кучешките лайна е нетърпимо. Аз обичам животните, но не искам да сядам върху техните отпадъци.
+2
 
 
най-после! много искам господина дето си разхожда кучето на плажа, като легне на пясъка по бански да захапе едно заровено кучешко лайно и да се оцапа брутално. И му пожелавам най-искрено детето му или внучето му да се разболее от кучешка тения играейки голо на плажа и изяждайки това странно кафяво нещо (едно малко дете едва ли разбира какво е това което е намерило) или в някоя от градинките, които е осрало милото животно.
Aнонимен
на 07.05.2013 г.
+2
 
 
Плажната ивица е само за хора,а не за ку4ета.
Коментарите са на публикуващите ги. Burgas24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
Още новини от Новини от Бургас:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Септември 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Парламентарни избори октомври 2024 г.
Борба за влияние в Близкия Изток
ТВ и шоу сезон 2024/2025 г.
Отношенията София-Скопие
Кралица Елизабет II почина!
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: