За няколко дни о. "Св. Анастасия" става аржентински

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
16:00 / 21.06.2013
1288
Остров "Св. Анастасия" ще стане аржентински за няколко дни. Идеята е следващото издание на Седмицата на аржентинската култура да се проведе на романтичната дестинация на 6 км в морето от Бургас.

Тази възможност коментираха на среща днес посланикът на Аржентина Н.Пр. Гилермо Азрак и кметът на Община Бургас Димитър Николов.

Третото издание на Седмицата на аржентинската култура ще бъде посветено на 100-годишнината от рождението на аржентинския писател и поет, представител на направлението магически реализъм Хулио Кортасар.

Предвижда се известни личности от българска и аржентинска страна да прочетат пред публика негови произведения на сцена на острова.

И в следващото издание на Седмицата на аржентинската култура ще има и много танцови демонстрации, кулинарни дегустации, ароматно вино и позитивно настроение, стана ясно още по време на срещата.

Кметът Димитър Николов предложи освен дестинацията за следващото издание на седмицата и възможността там под открито небе да се представят нови филмови заглавия от Аржентина. Идеята на градоначалника беше посрещната с ентусиазъм от Н.Пр. Гилермо Азрак, който е почитател на Бургас.

По време на срещата си с кмета Николов, посланикът обяви, че ще дари книги на известни аржентински автори, преведени на български език на Регионална библиотека "П.К. Яворов".


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Бургас:
Полицаи мерят сили в турнир с добра кауза в Слънчев бряг
Петър Кънев ще е водач на листата в Бургас за изборите
Бургас е част от световната инициатива Park(ing) day
Затварят за дълго време тази улица в Бургас
Интересно събитие предстои в Бургас
Младежи от Бургаско пътуваха безплатно в Европа с инициатива на Е...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).