За едно денонощие пристанище Бургас ще посрещне три контейнеровоза

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
16:17 / 11.08.2011
586
Общо 22 кораба тази седмица ще ползват товаро-разтоварните услуги на "Пристанище Бургас" ЕАД. В момента четири кораба се обработват, четири са на рейд и четиринадесет са в очакване. В рамките на 24 часа се очакват и три контейнеровоза - два на новия линеен оператор МAERSK и един на МSC, със заявени над 500 контейнерни движения.

В края на месец юли пристанището премина котата от обработени 2 млн.тона товари като и по този количествен показател подобри резултата от съответстващия период на предходната 2010 година.

Привличането на най-големия световен контейнерен оператор, добрата зърнена реколта, стабилният пазар на металите, реализацията на логистичните транспортни схеми на национални енергийни и жп проекти чрез пристанищните мощности, възстановеният транзит на товари от Република Македония, в съчетание с разширения обхват и качество на пристанищните услуги предоставяни на товародателите от страна на дружеството, са в основата на стабилното, положително икономико-финансово и трудово-социално състояние на държавния пристанищен оператор.


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Бургас:
Жители на Свети Влас на протест заради улици и осветление
ВиК ремонт затваря част от улица "Пробуда"
С листа от 28 кандидати коалиция "БСП - Обединена левица" се реги...
Жители на Свети Влас на протест заради улици и осветление
Слънчево и топло ще бъде времето днес
Над 200 предложения за брак на ден: Коя е бургаската Барби от "Ко...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).