Взимат спешни мерки за овладяване на свлачището в Морската

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
16:05 / 17.02.2010
956
Активираното свлачище в Морската градина е наложила аварийно включване на проект за укрепване на ската в капиталовата програма на Община Бургас. Общо 90 000 лева са заложени за проектирането и цялостната реализация на укрепването- съобщи главният архитект на общината Веселина Илиева. Очаква се до дни да бъдат получени офертите от фирми - изпълнители и да бъде определена фирмата, която веднага ще започне работа по ликвидиране на свлачището.

Община Бургас поиска спешно с писмо до областния управител съгласие за извършване на строителни дейности по укрепване на ската, тъй като този район от Морската градина е държавна собственост и общината няма право да строи там.

На свлачището, дълго 100-120 метра, както и на целия скат е направен оглед от експертна комисия. В близките дни предстои да бъдат извършени още два сондажа, които са необходими за започване на аварийните работи.

По указание на инженер-конструктора, проектант на цялостния проект за укрепване на Морската градина, свлечената земна маса в момента играе роля на естествена подпора на ската и се ползва като аварийно укрепване. Според експертите премахването на пръстта в този момент би било крайно опасно и ще представлява риск за преминаващите от там хора.


Виж коментарите (0)

Още по темата (1):
17.02.2010 Морската градина се свлече и затрупа крайбрежната алея
Още новини от Новини от Бургас:
Нещо ново тръгва от Бургас
Чанка Коралска е временно изпълняващ длъжността кмет на Бургас
Община Бургас ще поиска от държавата да стопанисва този път
Първите крачки за изграждането на етажен паркинг във "Възраждане"...
Очакват мнението на бургазлии за преустройството на спортна зала ...
Общинският съвет одобри единодушно трасето за обхода на ж.к. "Мед...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).