Възпитаник на гимназия "Гьоте" - трикратен първенец в национална олимпиада

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
15:41 / 28.04.2010
868
Възпитаникът на Гимназията с преподаване на немски език (ГПНЕ) "Гьоте" Коста Шатров за трети пореден път завоюва първо място и званието лауреат на шестата национална олимпиада по география и икономика. Състезанието се проведе в Сливен на 24 и 25 април. В него вземат участие изявени таланти с големи възможности в сферите на геополитиката и икономиката.

Национални капацитети определят постиженията на Шатров като изключително добри и всеобхватни. Националната надпревара включва учебното съдържание по материята от 8-ми до 12-клас.

Това постижение на младия възпитаник на бургаската немска гимназия му дава възможност да се включи в националния отбор на България за участие в световния шампионат в Тайпе, Тайван. Международното състезание по география и икономика се организира от Световния географски конгрес и ще се проведе през юли-август 2010 г.

Коста Шатров има зад гърба си впечатляващи постижения в областта, в която се изявява. Преди 3 години на световното състезание на „National Geographic" в Сан Диего, САЩ заема престижното 4 място. Същата година става пети в национална олимпиада, която се провежда във В.Търново. Следват две първи места в националните олимпиади през 2008 г. в Кърджали и 2009 г. в Несебър.


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Бургас:
Очакват мнението на бургазлии за преустройството на спортна зала ...
Общинският съвет одобри единодушно трасето за обхода на ж.к. "Мед...
Без паника! Тестват Националната система за ранно предупреждение ...
Румънец си помисли, че може да шофира напушен, закопчаха го в Кру...
Закопчаха криминален тип, обрал магазин в "Меден рудник"
Ето какво ще бъде времето днес


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).