ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Криминални
Институции
Общество
Други
Читателски
Всяка седмица санитари проверяват кланниците | ||||||
| ||||||
Предприятията за продукти от животински произход в Бургаска област са около 60, каза Антони Тодоров, началник на отдел ДВСК към Районната ветеринарномедицинска служба. Той обясни, че всяка година се изготвя план за контрола на предприятията. Нивото на риск в тях - високо, средно или ниско, се определя според инструкция, която през 2010 година включва 12 критерия. На базата на резултатите и се определя честотата на проверките. След получаването на инструкцията този месец всички предприятия в областта вече са проверени и според Антони Тодоров 99 процента от тях попадат в средния риск. Това означава, че ще им бъдат правени ветеринарни проверки на всеки две седмици. За високорискови по правило се определят кланиците, които ще се проверяват всяка седмица. Критериите за оценка на риска са комплексни и включват наличие на лаборатория, осъществяване на мониторинг, предишни нарушения, посочи Тодоров. Източник: Агенция "Фокус" |
Зареждане! Моля, изчакайте ...
Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
Още новини от Новини от Бургас:
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Американска яхтена компания ще прави плавателни съдове в Бургас
14:03 / 24.09.2024
Ученик от Бургас намери телефон и се изненада кой го е изгубил!
17:12 / 25.09.2024
Чанка Коралска е временно изпълняващ длъжността кмет на Бургас
14:40 / 25.09.2024
Откриха канабис в 2 апартамента в Бургас
08:55 / 24.09.2024
Актуални теми
Абонамент
Анкета