© | | Има все по-голям интерес не само към биопродукти, но и към натурално произведени неща - от истинско мляко, от истински брашна, от истински суровини, каза Теодора Мишленкова, биопроизводител. Тя допълни, че все повече хора търсят качествена храна и търсят забравения вкус на нашите баби. Тя предлага на клиентите традиционно приготвен хляб с квас.За разлика от тези, които на Фермерския пазар продават традиционен български вкус, Наталия Петрова предлага прясна италианска паста, горчица и аюрведична храна. Тя обяснява, че произведеното е по-скъпо, защото се прави от истински продукти, без консерванти, без ГМО, няма Е-та, изкуствени добавки и т.н.
Мильо Трофилов има малка биоферма, която произвежда кисело мляко, суджуци, луканки, пастарми и идва за Фермерския пазар от Русе.
"Хората са малко беднички, кръга е малко по-ограничен. Хората, които имат възможности се ориентират към истинското", каза Трофилов и сподели, че през седмицата е бил и на други пазари в Русе и Варна.
"Обикаляме, защото няма как да ни научат. Има интерес и от магазини", каза той и допълни, че все повече хора идват на Фермерския пазар в Бургас да търсят екологично чиста храна.
Източник: Радио "Фокус" |