Все повече бургазлии търсят правата си в КЗП

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (1)
13:14 / 15.03.2011
1324
Все повече бургазлии търсят правата си в комисията за защита на потребителите, каза Николай Стойков началник на комисията в Бургас. Това най-вече личи и по броя на жалбите постъпили в офиса на комисията в Бургас. За миналата година общият им брой е 1200, а сега от началото на годината те са 300. Регионалния офис в Бургас няма предвидени инициативи във връзка с днешния световен ден на потребителите, а ще подпомага приемната в София и всички жалби които граждани, представят, касаещи мобилни оператори ще бъдат предадени в София. Именно сигналите срещу мобилни оператори са зачестили в последно време, каза Стойков.

"За последните четири месеца жалбите постъпили в Комисията за защита на потребителите в Бургас касаещи мобилни оператори са около 200, най-вече те са за казуси свързани с пренос на мобилните номера, прекратяването на договорите. Има доста възражения по сметки и за неспазване на кредитен лимит", каза Стойков. Проблемите с мобилните оператора комисията за регулиране на съобщенията и Комисията за защита на личните данни и именно за това днес такава приемна се организира в столицата. В правомощията на комисията за защита на потребителите са неравноправните клаузи в договорите с общите условия, уточни Стойков. В някои от случаите тези общи условия в договорите не са ясни за потребителите, от друга страна не винаги договорите се четат от потребителите, а в някои от договорите шрифта с който са написани тези условия се четат трудно, посочи още началникът на комисията за защита на потребителите в Бургас.

Източник: Радио "Фокус"

Виж коментарите (1)
Още новини от Новини от Бургас:
Жена от имаше голям късмет, че тези хора откриха забравения от не...
Университет "Проф. д-р Асен Златаров" откри новата си академична ...
Добри новини около бургаската детска болница
Американска яхтена компания ще прави плавателни съдове в Бургас
Успешно премина трето издание на Детския анимационен фестивал в Б...
Откриха канабис в 2 апартамента в Бургас


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).