Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Криминални
Институции
Общество
Други
Читателски
Все още се правят объждания за наредбата за преместваемите обекти
Автор: Екип Burgas24.bg 15:02 / 27.03.2010Коментари (0)606
© Burgas24.bg
Нормално е да има различни и противоречиви коментари на наредбата за преместваемите обекти и рекламната дейност, която предстои да бъде приета, каза   главният секретар на Община Бургас - юристът Божидар Кънчев. Според него в бъдеще необходимостта от подобна наредба напълно ще изчезне, тъй като обичайната световна практика е дейността на преместваемите обекти да бъде редуцирана до строго определен вид и тесен кръг специфични дейности, като например продажбата на вестници, продажба на цветя или сандвичи.

„Това което е в момента и този битпазар, който заварихме това постепенно изчезва и хората го виждат. Що се касае до проекта на наредбата, аз съм на мнение, че във фазата на обсъждането могат да бъдат правени всякакви предложения и коментари. Искам да кажа, че официално по смисъла на закона не е даден старт на обсъждането на проекта на наредбата, тъй като проектът не е качен на сайта на Общинския съвет и на общината. Едва след като това е направено има 14 дневен срок, в който всички заинтересовани могат да направя своите предложения. В момента наредбата е в процес на изготвяне. Директорът на правната дирекция изпрати един вариант на Николай Димитров от бизнес сдружението и самият този жест идва да покаже,че има добра воля да се намери максимално разбирателство и припокриване на желанията на търговците и на администрацията, както и на компетентния орган Общинския съвет, който в крайна сметка ще приеме наредбата. Наистина имаше конкретни текстове, които бяха отменени на първа инстанция от бургаския административен съд. За съжаление Върховния административен съд не се произнесе по всяко едно оплакване окончателно, за да знаем дали в крайна сметка има нарушение на закона или не, защото както знаят гражданите тази наредба беше отменена, но на съвсем друго основание", каза Кънчев.

Той допълни,че има желание от страна на администрацията за контакт с търговските сдружения.В правен отдел също се изготвят различни варианти на наредбата, обсъждат се и отменените на първа инстанция разпоредби, доколко те могат да залегнат и в новата наредба със съответните редакции, които да спазят същевременно и общия духа на самата наредба. Проектът на наредбата още не е изготвен напълно, подчерта Кънчев. Той допълни,че знае за изпратените от сдружението предложения. Те ще бъдат обсъдени от администрацията и от съответните комисии на Общински съвет с цел да се изчистят конфликтните точки и да се постигне консенсус. „ Пак казвам,че пълна хармония не може да има, тъй като определена категория то тези търговци развиват дейност и имат желания, които са несъвместими нито със законовата уредба, нито с политиката на тази администрация", каза още главния секретар на Община Бургас Божидар Кънчев.

Източник: Агенция "Фокус"








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
Още новини от Новини от Бургас:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Август 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Парламентарни избори октомври 2024 г.
ТВ и шоу сезон 2024/2025 г.
Мигранти и бежанци
Екоактивисти и протести
Масови протести срещу цените на горивата
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: