Връчиха наградите на победителите в състезанието за подводен риболов в Созопол

Автор: ИА Фокус
Коментари (0)
22:08 / 10.08.2024
1677
Заместник-кметът на Община Созопол Тодор Дамянов даде първата награда на най-добре представилия се състезател по подводен риболов. Това е Веселин Томов от СКПР "Несебър". На второ място се класира Валентин Люцканов от КПР "Черноморец“. Трети остана Мирослав Илчев от СКПР "Несебър". Той обаче спечели и приза за най-голяма уловена риба.

Зам.-кметът Дамянов поздрави участниците, като им пожела на слука и ги увери, че за Община Созопол е чест и удоволствие да бъде домакин на такова състезание.

31 състезатели се включиха в надпреварата за "Купа България“ в подводния риболов. Те са от 8 клуба в цялата страна. Състезанието се провежда за шести път, като за четвърти път е в гр. Черноморец. То е посветено и в памет на Димитър Минев, който е основател на подводния риболов в България.

Стартът беше даден сутринта на пет точки от сушата в района между нос Акин и нос Малка Агалина, обясни главният съдия Ивайло Иванов. След 5 часа в морето той посрещна участниците на пристанището в Черноморец.

Рибата, уловена от всеки състезател, беше претеглена и записана. Най-много беше от вида морска врана, имаше платерина и лапина.

Риболовците получаваха бонус точки за уловени над 10 броя риби от един вид и за разнообразие от три вида.

Най-възрастният участник беше Марио Христов, а най-младият – Димитър Михайлов.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Бургас:
Внимание! Некоректни компаньонки шетат из Бургас!
Грижовен градинар тори старателно канабис до Солниците в Бургас
Затварят част от ул. "Св. Патриарх Евтимий"
"Възраждане" представи водачите си на листи на изборите
Много шофьори в Бургаско изгоряха
Медицинският факултет на Университет "Проф. д-р Асен Златаров" от...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).