Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Криминални
Институции
Общество
Други
Читателски
Вотът за президент повишава избирателната активност и за местните избори в Бургас
Автор: Екип Burgas24.bg 08:50 / 20.10.2011Коментари (8)2615
©
Всички социологически агенции регистрират повишена избирателна активност дни преди вота. Хората бяха "запалени" от провелите се кметски ТВ дебати по градовете и двата национални президентски дебата по ТВ7 и БТв.

В Бургас вече 55.64%% декларират, че ще участват в изборите за кмет, а 54.62% ще дадат гласа си за листите с общински съветници.

За трети пореден месец щабът на партия "Бургас" разпространи по медиите социологическо проучване изготвено от софийска агенция. Социолозите са ангажирани и за провеждане на "exit poll" в деня на изборите. Това е паралелно изследване на вота на гражданите след излизането им от изборната стая. Целта е да се пресекът възможности за незабелязана подмяна на вота и манипулация по секции.
Проучването е проведено на територията на Община Бургас. Анкетирани са 2'153 бургазлии, което е двойно повече от изискването за представителна извадка. Според социолозите продължава тенденцията за нежелание на хората да изкажат свободно електоралните си нагласи. За провеждането на проучването са поканени 3'120 души, а 967 са отказали. Това прави 31%, което е над средното за страна. "Скритият" вот се очаква да намали измерените резултати на управляващата сила, а останалите формации да покачат пропорционално резултатите си.

Скритият вот, недействителните бюлетини и ромският вот не се очаква да повлияят съществено на резултата в частта кметски избори, но общинските съветници могат да се променят включително до плюс/минус двама за водещите политически субекти.

Бал
©
отажът в Бургас е сигурен. На 30 Октомври ще се срещнат Димитър Николов от ГЕРБ и Ваклин Стойновски.

Екипът на социолозите сподели, че проучвания в Бургас се извършват ежемесечно от всички парламентарно представени партии и от три местни формации. Три софийски агенции и една варненска са изготвили 9 проучвания в последния месец. Изненадващ е фактът, че политическите сили не огласяват данните, които получават за себе си и за своите конкуренти. Очевидно в Бургас парламентарно представените партии са неприятно изненадани от очакваните резултати и не искат да го заявят на симпатизантите си.

Социологическото изследване е проведено в периода от 11 до 17 Октомври. Съществени промени в нагласите за местния вот в оставащите няколко дни не са изключени, но са малко вероятни.



Още по темата: общо новини по темата: 339
11.05.2012 »
17.02.2012 »
28.11.2011 »
10.11.2011 »
07.11.2011 »
04.11.2011 »
предишна страница [ 1/57 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
Aнонимен
на 20.10.2011 г.
0
 
 
Абе хора какъв балотаж??? Дайте да се вземем и да гласуваме в неделя за да изметем от ОБС тъпаците които купуват гласове!!! А и да не забравямер че ваклин = йоан!!
0
 
 
Абе Стойновски, защо не се пусна кандидат за президент направо бе, комунистическо чедо? Виж се какъв си ни убав и умничък. Пък и цялата честност на света в теб е сбрана. Какъв избор имаме само сега - Плевнелиев или Кунева? Та ти си слънцето, което ще стопли България през зимата и сметки за ток и за парно няма да имаме....ееееех защо не си кандидат за президент...Карай, на следващите избори, нали? Няма да пропуснеш, не се съмнявам.
0
 
 
"Балотажът в Бургас е сигурен. На 30 Октомври ще се срещнат Димитър Николов от ГЕРБ и Ваклин Стойновски." Много искам, ама много искам да хвана бас за 1000 лева със Стойновски, че няма да иде на балотаж и няма да има 8 съветника в съвета, ама на крие се като мишка. Моля някой от щаба на Стойновски да се свърже с мен, готов съм да заложа и апартамента си в центъра. Насреща искам само да ми дадат удоволствието да го наплюя ако не спечели баса. И то нe пред хората. Ей така само аз и той. може и охрана да си викне ако мислu че искам да му навредя. Искам само да му се изхрача ако спечеля баса и това е. От името на всички бургазлии, които се пробва да манипулира непрекъснато.
0
 
 
да да партия Бургас хахаха...когато им отърва са партия Бургас, когато не - Ваклин Стойновски за Бургас. Облепил си целия град, момко и пак ще береш душа след изборите. Пълен дебил. Снимал се един път със сако, един път без, един път сериозен, един път усмихнат. Един път на червен фон, един път на син и един път на жълт. Но посланието за съжаление само едно - "Скъпо платихме събуждането". За друго акъл не достига. Някаква предизборна платформа? Никаква пълен стерилитет. И това в целия град. Но това не печели избори, напротив - отвращава хората. Имам чуството че като си отворя хладилника ще ми се покаже оттам фейса на Стойновски. Взе хората за глупаци. Айде да минават вече тия избори, че вече кафа. Такова чудо не помня. Толкова компромати и такива глупости се наслушах, на такива саботажи се нагледахме. Иначе се кълват един друг по дебати, ама в саботажа бяха единни от БСП, ДСП, Ваклин, СКАТ, Гошко елечета. Прецакаха спортния комплекс в Славейков (стария басейн в парка) при условие че няколко спортни федерации го искаха за подготовка преди първенства, прецакаха индустриалната зона, забавиха старта на интегрирания градски транспорт.....Както казах - айде да минават вече тия избори, че обстановката е нажежена отвсякъде. Плакати, дебати, компромати...
Aнонимен
на 20.10.2011 г.
0
 
 
Д. Николов ще спечели от раз
Aнонимен
на 20.10.2011 г.
-1
 
 
Въййй, къв Стойновски бе! Тоя е много дразнещ. Мислех да не хода, ама този ме идразни. В неделя съм с бюлетина 2
Aнонимен
на 20.10.2011 г.
0
 
 
Просто усещам как заспалите бургазлии ще ги домързи да отидат да гласуват на 23-ти и Николов ще отиде на балотаж с някой смешник!
Коментарите са на публикуващите ги. Burgas24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
Още новини от Новини от Бургас:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Септември 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Парламентарни избори октомври 2024 г.
Български тенис
Катастрофи в България
Отношенията София-Скопие
Международен технически панаир 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: