Водещи полски фирми в областта на зелените технологии идват на бизнес форум в Бургас

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
16:30
634
12 водещи полски фирми в областта на зелените технологии и кръговата икономика идват на бизнес форум в Бургас. Той ще е на 17 октомври в хотел "България“, осъществява се от Бургаската търговско-индустриална камара, като е с изключителното съдействие на посолството на Полша. Делегацията е организирана от Полското министерство на климата и околната среда.

В нея са включени Анна Янишевска-Фрачек, заместник-посланик на Република Полша в София, Анджей Крежел – първи съветник в Полското посолство Елжбиета Свиталска – експерт в "Политико-икономически отдел“ към Посолството на Република Полша, Йоанна Здановска – представител на Министерство на климата и околната среда на Република Полша, Агниешка Сикорска – представител на Министерство на климата и околната среда в Полша.

 

Пътят на страната към устойчиво развитие и програмата GreenEvo ще представи Йоанна Здановска, ще бъде направена и презентация на технологиите GreenEvo, които се предлагат от полски компании, участващи в мисията. Ще може да се разбере как Полша се справя с битовите отпадъци и предизвикателствата пред кръговата икономика в страната.

Изключително полезни и любопитни са участниците във форума от полска страна. В Бургас ще пристигне представител на фирма, която има опит и е разработила Система за прибиране на сърцевината на царевичния кочан. Тази система не само подобрява ефективността на прибирането на реколтата, но и подобрява използваемостта на събраните материали. Сърцевината на царевичния кочан, често считана за отпадък, може да бъде преработена и използвана в различни приложения, добавяйки стойност и намалявайки отпадъците в селскостопанските операции.

Научен институт е внедрил зелените технологии в 250 общини и ще разкаже как става това.

Друга фирма е новатор във вторичния контрол на праха, намаляване на емисиите от него, както и съхранение на водата. Може да се чуе как полските фирми се справят и с пречистването на отпадъчни води, активиране изгарянето на твърдо гориво.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Бургас:
Гръмотевична буря приближава към Бургас
В Бургас осигуряват транспорт за гласоподаватели с увреждания
Ентусиасти събират средства за лечението на млада бургазлийка
В Бургас се провежда двудневен иновативен лагер за ползите от изк...
Оригинални плочки с клинопис на 3 хил. години от Вавилон експонир...
Въвеждат временна организация на движението по ул. "Чаталджа"


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).