Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Криминални
Институции
Общество
Други
Читателски
Внезапни проверки на процедурата по записване на деца в детските заведения в Бургас
Автор: Екип Burgas24.bg 14:56 / 16.05.2013Коментари (1)664
Експерти от дирекция "Образование" към Община Бургас и представители на родителски комитети стартираха днес внезапни проверки на процедурата по записване на деца в детските заведения след първото класиране. Проверките ще обхванат всички общински детски заведения в общината.

Правилата за прием на децата в ОДЗ и ЦДГ на територията на Община Бургас предвиждат родителите на приетите на първо класиране деца да декларират писмено желанието си детето им да бъде записано до 31 май в детското заведение, в което е прието. Това става с подаване на заявление в детската градина, удостоверение за раждане на детето и документи, удостоверяващи адресната регистрация, критерия за предимство, ако има такъв и липсата на задължения към Община Бургас.

Първите проверени детски заведения днес бяха ЦДГ № 17 "Раковина", ЦДГ № 6 "Вълшебство", ЦДГ № 20 "Златното ключе", ЦДГ № 10 "Слънце" и ЦДГ № 2 "Ханс Кристиан Андерсен". Целта на посещенията бе да се провери спазват ли се правилата за прием, изнесени ли са списъците с имената на записаните към момента деца на видно място в детските заведения и представени ли са всички необходими документи за записване.

Извършените проверки не установиха нарушения или разминавания на необходимите документи за записване на децата в инспектираните детски заведения. И в петте градини проверяващите сравниха подадените документи, общия брой точки, събран при класирането, спазени ли са критериите за класиране, поставени ли са списъците с имената на записаните деца на видно място и др.

Проверките ще се извършват през целия период на записването, както и след второто класиране, като в тях могат да вземат участие и родители, които желаят да се включат.

Общият брой на класираните тази година деца са 2390. Некласираните деца са 605, а свободните места още са 394.
Нови свободни места ще бъдат разкрити от Община Бургас в детските заведения в ЦГЧ и в ж.к. "Меден рудник", където броят на желаещите родители да запишат децата си всяка година е най-голям.

Около 120 нови места - 1 яслена и 3 градински групи, ще бъдат осигурени на 15 септември, след откриване на втория корпус на Общностен център "Надежда" в к-с "Меден рудник", чийто строеж е пред завършване. Почти същия брой - 120 места ще бъдат разкрити и след приключване реконструкцията на сградата на бившето 5-то РПУ в ж.к. "Лазур", където ще се помещава новият филиал на ЦДГ "Вълшебство". Родителите, които искат да запишат децата си в нея и могат да изчакат децата им да постъпят в градината на по-късен етап, могат да подават необходимите документи за записване в нея. Децата им ще бъдат приети и те ще постъпят в градината след приключване на нейната реконструкция.

Родителите на неприетите деца след първо класиране могат да променят реда на желанията си при второ класиране в срок от 1-ви до 7-и юни, чрез електронната система за записване или като подадат заявление по образец в детската градина.

Обявяването на резултатите с приетите деца от второ класиране се извършва на 12-ти юни, като записването на приетите деца става от 12-ти до 28-ми юни. Останалите свободни места след второ класиране се обявяват след 11-ти юли, а записването е до 30-ти юли.









Зареждане! Моля, изчакайте ...
Aнонимен
на 16.05.2013 г.
0
 
 
Защо в детските градини в центъра има приети на първо класиране деца живущи в Изгрев, Зорница и Славейков, а за децата от центъра няма места?
Коментарите са на публикуващите ги. Burgas24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
Още новини от Новини от Бургас:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Юли 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Световна черна хроника
Парламентарни избори октомври 2024 г.
Поскъпване на хранителните продукти
Хороскоп за деня
ТВ и шоу сезон 2024/2025 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: