Влак от София за Бургас закъснява с над 90 минути

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
15:19 / 08.12.2009
774
След приключване на следствените действия на „Транспортна полиция" екип от специалисти на Национална компания „Железопътна инфраструктура в 13.40 часа възстанови движението на влаковете по жп линията София - Бургас през Карлово, съобщиха от компанията.

Около 11:35 часа, днес - 8 декември 2009 г. товарен влак на Българска железопътна компания удари заседнал трактор на железопътния прелез между гарите Гаврилово-Чинтулово.
Във връзка с поредния инцидент на жп прелез ръководството на Национална компания „Железопътна инфраструктура" се извинява на пътниците за причинените неудобства и отново призовава водачите на превозните средства да спазват правилата за движение по пътищата. Всяко неспазване на Закона за движение по пътищата и преминаване при спуснати бариери или звукова и светлинна сигнализации, показващи приближаването на влак към прелеза, е риск за живота на водачите на превозните средства и техните пътници. Освен това, инциденти от този род нарушават графика за движение на влаковете, причиняват неудобства на пътниците и предизвикват значителни икономически загуби за НКЖИ и железопътните оператори.


Заради временното спиране на влаковете през засегнатия район бързият влак София - Бургас, който е потеглил по разписание и трябваше да пристигне в Бургас в 14 часа, в момента се движи с 91 минути закъснение. Очаква се влакът да пристигне около 15:30 часа.


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Бургас:
Чанка Коралска е временно изпълняващ длъжността кмет на Бургас
Община Бургас ще поиска от държавата да стопанисва този път
Първите крачки за изграждането на етажен паркинг във "Възраждане"...
Очакват мнението на бургазлии за преустройството на спортна зала ...
Общинският съвет одобри единодушно трасето за обхода на ж.к. "Мед...
Без паника! Тестват Националната система за ранно предупреждение ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).