Включиха ново осветление по няколко бургаски улици

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
18:08 / 23.12.2009
1082
Няколко улици в центъра на Бургас се сдобиха с ново осветление за Коледа. „Имаме още работа до приключването на обекта, но бързахме поне да включим лампите, за да посрещнат хората празниците по нормален начин", заяви кметът Димитър Николов. Заедно с директора на ТД „Приморие" Стефан Дубаров и представител на фирма „Елтър" - изпълнител на проекта, той провери дали новите лампи работят нормално.

Подменена е старата осветителна система на ул. "Странджа" /в отсечката между "Сан Стефано" и "Иван Богоров"/, ул. "Иван Богоров" /в участъка бул. "Демокрация" - ул. "Оборище"/ и улиците "Юрий Венелин", "Поп Грую", "Константин Величков" до ул. "Оборище".

Живеещите в този район бургазлии постоянно се оплакваха в ТД „Приморие" от лошото улично осветление. След реакцията на Общината са положени повече от 1,5 км. кабелни мрежи и 50 нови осветителни тела.

Освен на изброените улици, нови лампи има при паркинга и детската площадка зад бл. 32, детската площадка на ул. "Странджа" и паркингите пред бл. 20 и бл. 109. Обновяването на осветителната система в Бургас ще продължи и през следващата година в други райони на града.


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Бургас:
Чанка Коралска е временно изпълняващ длъжността кмет на Бургас
Община Бургас ще поиска от държавата да стопанисва този път
Първите крачки за изграждането на етажен паркинг във "Възраждане"...
Очакват мнението на бургазлии за преустройството на спортна зала ...
Общинският съвет одобри единодушно трасето за обхода на ж.к. "Мед...
Без паника! Тестват Националната система за ранно предупреждение ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).