"Включи града" ни обещава по-цветно и по-интригуващо второ издание

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
10:46 / 18.03.2013
1017
По-цветно и по-интригуващо второ издание обещава най-младият бургаски фест "Включи града". През 2012 г. бургазлии се наслаждаваха на три пълни с разнообразни събития дни. Тази година културният уикенд се удължава и започва още в четвъртък, 21 март.

Първото събитие в афиша е литературна премиера и фотоизложба ведно. Мястото е зала "Георги Баев" в Културен център Морско казино, началото - 18 ч.

Диана Саватева и Елена Фотева показват, че журналистика и изкуство могат да си партнират успешно. "Градът - любовна карта" е втората поетична книга на Диана. Тя е отпечатана по проекта на Община Бургас за издаване книги на бургаски автори. Редактор е поетесата Венда Райкова, корицата е илюстрирана с картина на проф. Светозар Бенчев, а художественото оформление е на Петър Пецин.

"В поезията избирам асоциацията пред описанието, загатването вместо изричането, уважавам правото на читателя "да допише" стиха", казва Саватева. Какви ориентири да следваме в "любовната карта на града" - отговорът може би ще получим от други двама поети - редакторът на книгата Венда Райкова и Росен Друмев.

Стихове от трите цикъла в книгата - "Ореолът на болката", "Памет за щастие" и "Незаличимо", фрагменти, обединени под названието "Думи, освободени от гравитацията", както и откъси от т.нар. "Безкрайна поема" на премиерата ще представят приятели на Диана Саватева.

"Те са по-развълнувани от мен, защото за повечето от тях това е извънредно събитие - да застанат пред публика и да четат поезия", разкрива авторката.

Кои ще бъдат рецитаторите, ще остане тайна до четвъртък. Не е тайна обаче, че те са приятели и на другия автор в събитието - Елена Фотева. "Репортажното снимане е моето ежедневие, но това не означава, че през обектива не виждам живота и по друг начин, всъщност не разделям фотографията на вестникарска и художествена, наричам добрият кадър креативен - той не просто изобразява, а събужда усещания, провокира размисъл", смята Елена Фотева. С нейни черно-бели фотографии е илюстрирана и "Градът - любовна карта". Те ще бъдат експонирани в зала "Георги Баев" заедно с други творби на Фотева.

Музикалният избор за събитието е на Петър Генчев.

Очакваме ви, за да ВКЛЮЧИМ ГРАДА заедно. Фестивалът ще се продължи до 24 март в Морската градина, а всички събития са с вход свободен.


Виж коментарите (0)

Още по темата (59):
16.06.2015 "Алиса в страната на чудесата" събра 200 деца на приказно шествие
15.06.2015 Светещи роботи подлудиха над 1000 зрители на Пантеона
15.06.2015 Голям интерес на бургазлии към "Включи града"
12.06.2015 “Включи града 2015" очаква своята публика през уикенда
11.06.2015 Уникален огнен спектакъл за "Включи града" в Бургас
09.06.2015 Жана Бергендорф ще пее на фестивала "Включи града"
Още новини от Новини от Бургас:
Калин Стоянов е втори в листата на "ДПС - Ново начало" в Бургас
Времето в неделя: Ще има ли желаещи за плаж?
Полицаи мерят сили в турнир с добра кауза в Слънчев бряг
Петър Кънев ще е водач на листата в Бургас за изборите
Бургас е част от световната инициатива Park(ing) day
Затварят за дълго време тази улица в Бургас


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).