Вкарват защитените територии в ученическо състезание

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
14:53 / 04.12.2009
797
Състезание "НАТУРА 2000" между училищата в Бургаска област организира Българска Фондация "Биоразнообразие" в партньорство с Регионалния инспекторат по образованието, Дирекцията на Природен парк Странджа и РИОСВ. Целта на състезанието е да се стимулира интересът на учениците към защитените територии и видове на местно ниво, популяризиране на международните ангажименти, поети от България за опазването им, както и надграждане на природозащитната култура на учениците. Идеята е любовта и знанието за природното богатство на България да бъде предадена на децата.

Състезанието се реализира по проект, одобрен от Министерство на образованието, младежта и науката и финансиран от Европейския социален фонд, чрез Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси", по схемата „Да направим училището привлекателно за младите хора". При първото провеждане на еконадпреварата в Бургаска област през 2006 година се включиха над 400 ученика от 26 училища.

Състезанието „Натура 2000" ще се проведе в два кръга - училищен и финален, като право на участие имат всички ученици от 7 до 12 клас. Материали за самоподготовка на участниците, указания за провеждане на състезанието и примерни учебни тестове, бяха изпратени до всички основни, средни и професионални училища на територията на областта. Материали за самоподготовка на участниците са достъпни за изтегляне и от интернет, в раздела „За студенти и ученици" на страницата на БФБ: www.bbf.biodiversity.bg

Източник: Дарик


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Бургас:
Чанка Коралска е временно изпълняващ длъжността кмет на Бургас
Община Бургас ще поиска от държавата да стопанисва този път
Първите крачки за изграждането на етажен паркинг във "Възраждане"...
Очакват мнението на бургазлии за преустройството на спортна зала ...
Общинският съвет одобри единодушно трасето за обхода на ж.к. "Мед...
Без паника! Тестват Националната система за ранно предупреждение ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).