Менюто на децата беше разнообразено с плодови шейкове, цитронада и смути с плодове. Обикновеният бял хляб е заменен с пълнозърнест.
Спанакът, който е един от най-полезните зеленчуци, присъства всяка седмица в ястията. В гозбите с месо преобладават заешкото, телешкото и пуешкото, които съдържат повече полезни хранителни вещества и по-малко мазнини и холестерол.
Обедното хранене трябва да осигури 30% от средното ниво за дневните енергийни потребности на децата. Хранителните вещества в обяда на учениците се разпределят в съотношение: 15% белтъци, 30% мазнини и 55% въглехидрати.
Менюто за децата в бургаските училища се изготвя от проф. Стефка Петрова. Тя е национален консултант по здравословно хранене в Министерството на здравеопазването и представител на България в Световната здравна организация.