Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Криминални
Институции
Общество
Други
Читателски
Вижте кои са рисковите пътища в Бургаско, според полицията
Автор: Екип Burgas24.bg 14:45 / 28.02.2013Коментари (1)862
Рисковите пътни участъци са с концентрация на пътнотранспортни произшествия. Това каза Жельо Танев, началник сектор "Пътна полиция" към ОД на МВР - Бургас. Той обясни, че ежемесечно в сектор "Пътна полиция" се прави анализ на рисковите пътни зони, който е на база на настъпилите произшествия извършваните дейности по пътищата за ограничаването им.

Рискови пътни участъци има както на територията на град Бургас, така и в областта обясни Танев.

"На първокласните пътища най-рисков за миналата година се оказа пътя София-Бургас в участъка на около 200-300 метра преди село Венец. Там имаме две тежки пътнотранспортни произшествия с трима загинали граждани. Другият рисков участък е пак на пътя I- 6 София- Бургас на входа на Бургас до бензиностанцията, където имаме пет пътнотранспортни произшествия с един загинал и четирима ранени граждани. Не по-малко опасен е пътя на километър 437 в до близост до павилон "Почивка" от Карнобат в посока с. Венец. Там има две пътнотранспортни произшествия във връзка с намаляване на скоростта за отбиване на гражданите за отдих там. На това място имаме един загинал и осем ранени граждани", каза Танев.

Той каза, че друг рисков пътен участък на територията на областта е в близост до разклона на село Тънково в посока Бургас, където са станали шест тежки ПТП-та с трима загинали и петима ранени. Друг критичен участък е входа на Бургас на пътя от Слънчев бряг до бензиностанцията в началото на града преди кръговото. На това място са станали три тежки катастрофи, загинал е един човек, а други четирима са били ранени. Опасен пътен участък има на отсечка Бургас - Поморие до винарната в тази пътен участък. В момента по тази отсечка се прави разширение на пътя от двулентов в четирилентов. Разширената отсечка ще бъде открита за лятото като по този начин от пътна полици се надяват произшествията на това място да намалеят.  Другият опасен пътен участък е в посока от Слънчев бряг към Обзор на завоите на "Ханска шатра". Там са станали две катастрофи с едни загинал граждани. На второкласните пътища имаме сравнително по-малко тежки произшествия. На пътя Бургас - Болярово на км 70,2. в близост до разклона за село Драчево. Имаме станали две тежки произшествия с едни загинал и един ранен. Там предходните години проблемът беше, че се извършваха строителни дейности, рехабилитация на пътя, но в момента след като пътя беше предаден явно скоростта стана по-висока от определената за участъка", обясни Жельо Танев.

Източник: Радио "Фокус"








Зареждане! Моля, изчакайте ...
Aнонимен
на 01.03.2013 г.
0
 
 
Не е нужно само да водите статистика,ами да вземете мерки за подобряване безопастността на тези участъци.
Коментарите са на публикуващите ги. Burgas24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
Още новини от Новини от Бургас:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Юли 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2024/2025 г.
Парламентарни избори октомври 2024 г.
Катастрофи в България
Природни стихии
Бюджет 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: