Виртуоз на цигулката с Майсторски клас в НУМСИ

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
09:04 / 14.10.2011
503
Намерете бивши съученици, състуденти, колеги и стари приятели! Регистрирайте се или влезте в профила си.
Виртуозът на цигулката Веско Пантелеев-Ешкенази ще проведе Майсторски клас по цигулка в Националното училище за музикално и сценично изкуство "Проф. Панчо Владигеров" в Бургас. Обучението ще започне на 15 и ще продължи до 18 октомври тази година, в сградата на учебното заведение.

По същото време Майсторски клас по оперно пеене ще води и доц. Христина Ангелакова. Обучението на певците е инициирано от Министерството на културата, като еднократна стипендия за повишаване квалификацията на надарени деца. В класа по класическо пеене ще се включи и Диляра Бастар - студентка в Консерваторията в Истанбул, която тази година спечели първа награда на Деветия международен конкурс за изпълнение на немска и австрийска музика "MAGIC" в Бургас.

В понеделник - 17 октомври в 13 часа световноизвестният цигулар Веско Ешкенази и оперната прима Христина Ангелакова ще проведат открита среща с възпитаниците на музикалното училище и с представители на бургаските медии.

Заключителния концерт на участниците в курсовете ще бъде на 18 октомври от 18 часа в Художествена галерия "Петко Задгорски"

С тези два майсторски класа, Лятната академия по изкуствата, която се организира от музикалното училище през ваканцията, започва своята целогодишна дейност под името Международна академия по изкуствата. Следващите изяви на академията ще бъдат майсторските класове по пиано на проф. Марина Капацинская, проф. Атанас Куртев и Иван Дончев и по виолончело на Стефан Попов.


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Бургас:
С листа от 28 кандидати коалиция "БСП - Обединена левица" се реги...
Жители на Свети Влас на протест заради улици и осветление
Слънчево и топло ще бъде времето днес
Над 200 предложения за брак на ден: Коя е бургаската Барби от "Ко...
Калин Стоянов е втори в листата на "ДПС - Ново начало" в Бургас
Времето в неделя: Ще има ли желаещи за плаж?


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).