Видео на ученик от Математическата гимназия в Бургас спечели в конкурса "Данъците, без които не можем“

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (1)
09:57 / 25.07.2013
578
17-годишният Миладин Дончев от ПМГ "Акад.Н.Обрешков" в Бургас спечели първо място във визуалната категория на конкурса "Данъците, без които не можем". (Неговото видео) Бъдещият дванайсетокласник получи награда - айфон, която му бе връчена от директора на ТД на НАП Бургас Румен Шарпов с пожеланието да бъде винаги съвестен данъкоплатец и да поставя обществените интереси над личните. В присъствието на екипа преподаватели от приходното ведомство, Миладин Дончев оцени инициативата на НАП и МОН като много интересна и полезна. "Посланието, което отправих чрез видеото си е да бъдем отговорни, а част от тази отговорност е свързана с плащането на данъците и осигуровките, които дължим", каза още младият математик.

Конкурсът "Данъците, без които не можем" бе част от образователна кампания на НАП "Влез в час с данъците", която се проведе с подкрепата на Министерство на образованието и науката и програма "Глобални библиотеки". В рамките на инициативата, през учебната година служители на НАП Бургас проведоха над 140 учебни часа с ученици от бургаски училища на възраст между 14 и 18 години.

Конкурсът "Данъците, без които не можем" имаше две категории - текстова и визуална. Наградите, за които се състезаваха участниците бяха смартфон, таблет, и електронен четец.

Над 8 000 са последователите на кампанията във фенстраницата в социалната мрежа "Фейсбук" (www.facebook.com/vlezvchas). В рамките на шест месеца всички онлайн фенове имаха възможност да се запознаят с интересни статии по важни за младите теми - "Кога трябва да започна сам да плащам здравните си вноски?", "Значението на касовата бележка", "Кога декларираме пред НАП доходите си?" и др. Всеки фен на страницата може да види коментарите на българските известни лица, които подкрепят инициативата в кратки блицинтервюта, достъпни и в канала на НАП в YouTube.


Виж коментарите (1)
Още новини от Новини от Бургас:
Полицаи мерят сили в турнир с добра кауза в Слънчев бряг
Петър Кънев ще е водач на листата в Бургас за изборите
Бургас е част от световната инициатива Park(ing) day
Затварят за дълго време тази улица в Бургас
Интересно събитие предстои в Бургас
Младежи от Бургаско пътуваха безплатно в Европа с инициатива на Е...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).