Велопоход в защита на природата

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
15:55 / 28.03.2009
756
Членовете на СДС в Бургас оставиха автомобилите си на 28 март и се качиха на велосипеди. Акцията бе част от световната кампания "Часът на Земята". Сборният пункт бе часовникът до сградата на община Бургас.
В 11 часа сините се събраха заедно със свои симпатизанти и граждани на Бургас. На велосипеди те минаха по "Богориди" през Морската градина, до солниците и обратно. Между ентусиастите беше видният бургаски театрал Стоян Памуков, който редовно се придвижва с велосипед в града. Затова той първи финишира до Централата на "Богориди" № 34.

На колелета по главните улици на града минаха областният и общински председател на сините Владимир Павлов и Вълчо Чолаков. Те споделиха, че не желаят да политизират проявата, но не пропуснаха да отбележат, че са обсъждали акцията да премине под надслов: "Да спасим България от замърсяването на тройната коалиция".

Според тях една от причините за замърсяването у нас, на въздуха, на реките, на Черноморското крайбрежие, е липсата на креативност и далновидност, липсата на държавна политика в това отношение.

Друго известно лице на Бургас, което се включи във велопохода, беше директорът на ТД "Приморие" Стефан Дубаров. Той също показа добър спортен дух и издаде, че често тренира футбол.

Често на две колела се придвижва и известният бургаски юрист Константин Райков, който нетърпеливо чакаше да се събере групата.

И други бургазлии се включиха в акцията, някои пристигнаха по- късно, но изявиха желание за други спортни прояви. Според сините само така, обединени заедно, ще направим Бургас по- чист град


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Бургас:
Важно! Затварят част от пътя от "Ветрен" към Бургас
Жена от имаше голям късмет, че тези хора откриха забравения от не...
Университет "Проф. д-р Асен Златаров" откри новата си академична ...
Добри новини около бургаската детска болница
Американска яхтена компания ще прави плавателни съдове в Бургас
Успешно премина трето издание на Детския анимационен фестивал в Б...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).