Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Криминални
Институции
Общество
Други
Читателски
Вече започна подготовката за следващия туристически сезон
Автор: Екип Burgas24.bg 17:16 / 28.09.2013Коментари (2)650
Изминалият летен туристически сезон е бил изключително полезен за региона независимо, че няма голям ръст на туристите. Това каза Соня Енилова, председател на регионална туристическа асоциация. По думите й ръстът на туристите е общо 4,5 % за региона.

"Сезонът започна сравнително рано с първите туристи от третата възраст. Продължава и в момента с последните летовници, които се наслаждават на хубавото време. Този сезон беше сравнително спокоен. Няма е сътресения както в предишни години с инциденти и неприятния казус миналата година с терористичния акт. Това бе един много хубав и успешен сезон. Имаме едни доволни туристи, които се надявам следващата година да са повече", каза Енилова.

Що се отнася да условията, които държавата е създала за развитието на този отрасъл тя каза, че през последните години всички политици по време на предизборни кампании твърдят, че той е приоритетен за икономиката на страната ни, но след това този отрасъл остава незабелязан и не в центъра на вниманието им.

"Браншът е консолидиран около искането си за създаване на министерство на туризма от години наред, но за съжаление това министерство все още не факт. В момента имаме заместник министър в министерство на икономиката и енергетиката и даже думата "туризъм" отсъства в официалното названието на министерството, което е парадокс. Независимо от това туристическият бранш и бизнес правят така, че да няма такава криза каквато в туризма, каквато има в другите сектори на икономика ни", каза Енилова.

На въпрос къде трябва да бъдат насочени усилията на бранша, за да се задържи този стабилен ръст на туристите през последните години Соня Енилова посочи, че в момента България предлага добра цена за качеството на услугата и на продукта, който имаме, което привлича все още гости.По думите й акцентът следващите години трябва да е насочен към удължаване на туристическия сезон и в привличане на туристи през цялата година.

"Потенциалът на страната ни е такъв, че може да предлагаме разнообразни продукти за всички видове туристи, за различни вкусове и възрасти. Това е силната страна която бихме могли да използваме в бъдеще и да бъдем пак успешни", каза Енилова.

Тя допълни,че подготовката за следващият сезон вече е започнала. През октомври и ноември предстоят туристически борси. Лондонската борса през ноември е изключително важна за България, тъй като туристическия пазар във Великобритания си остава един от водещите допълни специалистът.

Източник: Радио "Фокус"








Зареждане! Моля, изчакайте ...
Aнонимен
на 30.09.2013 г.
0
 
 
А някой да каже дали персонала, работещ лятото е доволен? Официално се казва, че работещите в сферата на туризма са от бедните работещи, с едни от най-ниските заплати. Като изключим келнерите и барманите, които лъжат със сметките, както и хората на високи позиции, всички други са зле с парите.
Aнонимен
на 29.09.2013 г.
0
 
 
Докато управляват държавата хора, като БСП и ДПС, Атака, думата туризъм няма как да се спомене, те се интересуват само как да окрадат държавата!!!
Коментарите са на публикуващите ги. Burgas24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
Още новини от Новини от Бургас:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Септември 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
България в еврозоната
ТВ и шоу сезон 2024/2025 г.
Природни стихии
Космическа надпревара
Хороскоп за деня
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: