Важни съвети от бургаските пожарникари

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
16:51 / 14.06.2024
1576
Бургаските пожарникари дадоха съвети за безопасност по време на жътвената кампания. Всяка година с  настъпването й служителите РДПБЗН-Бургас осъществяват дейности свързани с провеждане на инструктажи с арендатори, председатели на земеделски кооперации и механизаторни групи.

Акцентира се върху пълната забрана за изгаряне на стърнища и други растителни отпадъци. 

Контролират изораването на изискващите се противопожарни ивици и поставянето на забранителни знаци. Провеждат се регулярни проверки на земеделската техника, която ще участва в жътвената кампания.

 

Спазвайте  следните правила:

Не паркирайте превозни средства и не оставяйте такива да нощуват в близост до посевите или до вече складиран фураж!

Не палете огън и не използвайте открити огнеизточници в близост до житни масиви, в района на площадките и складовете за зърно и фураж!

Не допускайте тютюнопушене в посевите, площадките за зърно, складовете за фураж, до вече ожънати масиви и в близост до тях!

Не изхвърляйте незагасени цигари!

Спазвайте поставените предупредителни и забранителни знаци покрай посевите през периода от восъчна зрялост до прибиране на реколтата!

Не използвайте огнестрелно оръжие и сигнални ракети в района на неожънати масиви и фуражните площадки!

Абсолютно е забранено паленето на стърнища!

Сигнализирайте съответните държавни органи при нарушение на правилата за пожарна безопасност от физически и юридически лица, работещи в близост до посеви, площадки за съхранение на зърно и складове за фураж!

При движение на земеделската и транспортната техника не бива да се допуска буксуване и допир на ауспуха до суха растителност!

Не извършавайте ремонтиране на земеделска и транспортна техника в близост до узрели зърнени масиви!

Паркирането на превозните средства и устройването на лагери и биваци за почивка да става сам- При пожар веднага съобщете на телефон 112, след което незабавно започнете гасене с подръчни противопожарни уреди или съоръжения и организирайте евакуацията на застрашените от пожара хора, имущество, животни и техника!

Отговорност за НЕДОПУСКАНЕТО на пожари имат председателите на земеделски кооперации, собствениците и ползвателите на селскостопански земи, както и кметовете на населените места!

Този браузър не поддържа видео елемента.


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Бургас:
Спасител: Алкохолът в заведенията е много скъп и масово се пиеше ...
Внимание! Въвеждат временна организация на движението по улица "И...
Срещу 5000 лева пуснаха шофьора, който прегази семейство пешеходц...
Гранични полицаи хванаха дрогиран шофьор край Бургас
От 5 до 15 години затвор грозят шофьора, причинил ужаса на "Крайе...
Заловиха дилъри на дрога в "Победа"


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).