Ватерполистите на "Черноморец" разгромяват наред

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
15:48 / 17.02.2009
520
За по-малко от два месеца Спортен клуб по водна топка "Черноморец" класира три от отборите си на финалите от държавното първенство. След съставите, във възрастова група старша и бронзовите медалисти в младша, сега правото да продължат в битката за медалите по водна топка извоюваха и момчетата.

На провелите се от 12 до 15 февруари квалификации във Враца ватерполистите на "Черноморец" се класираха на първо място в групата. От шестте изиграни мача вицешампионите на страната завършиха с пълен актив от победи. Освен това възпитаниците на старши треньора Петър Йонов записаха разгромни резултати в двубоите. Срещу варненския "Дръзки" бургазлии се наложиха с 27:1, а срещу отбора на "Несебър" завършиха с 21:6. В срещите срещу представителите от Враца обаче "Черноморец" напълно отнесе надеждите на домакините за отлично представяне в квалификациите. Бургасктие ватерполисти победиха КТВ "Ботев" с 20:3, "Ботев 2000" със 17:3 и КПС "Ботев" с 28:0. В последния мач от надпреварата срещу столичния "Красна поляна" отборът на "Черноморец" победи с 18:9.
"Всички усилия на клуба са насочени към участие в състезанията за всички възрасти и класиране на финалите. Предстоят ни още много стартове. Все още в първенството не са започнали квалификациите при мъже, жени и деца", съобщи председателят на СКВТ "Черноморец" Петър Йонов.

Заради липсата на достатъчно средства през тази година финансовото перо в клуба е доста ограничено. Именно поради това състезателите са принудени от слизането си на ж.п. гарата да се отправят направо към басейна за първия си мач. Недостигът на средства ще остави ватерполистите на "Черноморец" и без нова екипировка. Липсата на спортна база допълнително утежнява работата в клуба, но независимо от тази сурова действителност бургаските ватерполисти продължават успешно не само да отстояват, но и да преследват нови спортни върхове.

Във временното класиране след първи квалификационен кръг "Черноморец" е с актив от 18 точки. Следват "Красна поляна" /София/- 15 т., "Ботев 2000" /Враца/- 12 т.,
КВТ "Ботев" /Враца/- 8 т., "Несебър" /Несебър/- 7 т.,
"Дръзки" /Варна/- 3 т. и КПС "Ботев" /Враца/- 0 точки.
Пред бургаския клуб предстоят още по два финални кръга за определяне на крайния победител в шампионата при юноши старша, младша и момчета. През следващите месеци са квалификациите при деца, които все още са действащите шампиони на България, жени и мъже, където "Черноморец" ще участва.


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Бургас:
Жена от имаше голям късмет, че тези хора откриха забравения от не...
Университет "Проф. д-р Асен Златаров" откри новата си академична ...
Добри новини около бургаската детска болница
Американска яхтена компания ще прави плавателни съдове в Бургас
Успешно премина трето издание на Детския анимационен фестивал в Б...
Откриха канабис в 2 апартамента в Бургас


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).