Ваклин Стойновски предупреждава: Утре ще ощетят Община Бургас с няколко хиляди лева

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
15:17 / 28.05.2009
1322
Общинският съветник Ваклин Стойновски разпрати съобщение до медиите във връзка с обществена поръчка, която ще бъде приключена утре. Според него заложените условия облагодетелстват една-единствена фирма и по този начин общината ще бъде ощетена с няколко хиляди лева, тъй като идентичните продукти на другите фирми, вносители в България, са по-евтини. Ето и цялото съобщение, публикувано в оригиналният му вид без редакция от наша страна:

Сигнализирам Ви, че утре в 11:00 Община Бургас ще бъде ощетена с няколкостотин хиляди лева, чрез открита процедура за Обществена поръчка.

Входирал съм сигнал до Общ. Администрация, а призовавам и вас, свободните медии в Бургас да следите този случай.

По сигнал на мои избиратели изследвах конкурсната документация за провеждането на открита процедура за Обществена поръчка за доставяне на техника за видеонаблюдение. За Ваша и на Администрацията информация Ви уведомявам, че в конкурсната документация са корупционно заложени условия така, че конкурса да бъде спечелен от една единствена фирма чрез специфичен продукт, доставян в България само от нея. Продукта не е с нищо по- добър от аналогичните предлагани на Българския и международен пазар, а е с 40% по-скъп. Техническата спецификация в конкурсната документация е буквално преписана от ценовата оферта на вносителя на тази марка. Настояваме администрацията да установи и накаже длъжностните лица които са изготвили по този начин документацията , както и да се анулира процедурата и да се назначи нова като по този начин бъдат спестени стотици хиляди левове на жителите на община Бургас.

Документацията е подготвена така, че т 1, 2, 4 и 5 от видеонаблюдение на кръстовища отговарят на камери производство на фирма CIEFFE Италия и се внасят ексклузивно от фирма РАК - ООД. Точка 1 от видеонаблюдение на у-ща и детски градини - AVICO Корея, с вносител същата фирма. Тези 5 позиции определят 50% от стойността на проекта.
Представител за Бургас на фирма РАК - ООД е АВИ 7.

Ако на утрешното отваряне на офертите се установи, че с условията на конкурса се цели спечелване на поръчката от фирми свързани с този вносител или тези специфични продукти ще уведомя и прокуратурата.
След отваряне на конкурсната документация ще Ви дам повече подробности.


Виж коментарите (0)

Още по темата (3):
29.05.2009 Красимир Стойчев: Поръчката за видеонаблюдение не направена само за една единствена фирма
29.05.2009 Изгониха Стойновски от заседание за отваряне на оферти за обществени
поръчки
29.05.2009 Ваклин Стойновски: Крият се незаконно информация за сделки на общината
Още новини от Новини от Бургас:
Важно! Затварят част от пътя от "Ветрен" към Бургас
Жена от имаше голям късмет, че тези хора откриха забравения от не...
Университет "Проф. д-р Асен Златаров" откри новата си академична ...
Добри новини около бургаската детска болница
Американска яхтена компания ще прави плавателни съдове в Бургас
Успешно премина трето издание на Детския анимационен фестивал в Б...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).