В суперцентъра на Бургас си слагат колчета на тротоара, за да си пазят място за паркиране

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (7)
16:06 / 30.11.2012
2658
Собственици на апартаменти в жилищни кооперации в суперцентъра на Бургас, необезпокоявани от никого, поставят колчета на тротоара пред домовете си, за да си оградят място за паркиране. Нововъведението, освен че е незаконно според общината, затруднява и родителите с детски колички, предаде репортер на Burgas24.bg.

Мъж с луксозен автомобил откриваме секунди след като е отключил катинара на колчето, за да паркира колата си върху заградения тротоар. Не иска да ни каже името си, но подозира, че зложелателни съседи, които не са се уредили с подобно място, са извикали екипа ни. Той обяснява, че има разрешение от общината за всички поставени колчета, но допълва, че за обособеното паркомясто не плаща нищо.

Съседи, затруднени от липсата на място за паркиране, недоволстват. Според тях това е незаконно и ако някой иска да си загради общинско място трябва да внася пари в общинската хазна.

Най-недоволни са родителите с детски колички.

Попитахме общинската администрация имат ли право гражданите да поставят подобни ограничителни съоръжения на тротоарите.

Костадин Марков - зам.-кмет на община Бургас отговори така: "Няма ред, по който частно лице може да усвоява по какъвто и да е начин публична общинска собственост, каквато са тротоарите. Така, че категорично тези съоръжения, които ми цитирате са незаконни по смисъла на нормативната база и ние сме постоянно в процедура по премахването им."

От общината обясняват, че до момента има издадени 800 заповеди за премахване на подобни съоръжения. От там обаче не се наемат да установят кой нарушава наредбите и заграбва публична собственост с мотива: "Сигурно обаче, ако хвърлим подобен ресурс за разследване кой е сложил едно колче на тротоара, трябва да блокираме работата на цялата администрация. Определено няма време да се занимаваме чак толкова с подобни съоръжения, те просто се премахват, защото нарушението е безспорно."


Виж коментарите (7)
Още новини от Новини от Бургас:
Над 200 предложения за брак на ден: Коя е бургаската Барби от "Ко...
Калин Стоянов е втори в листата на "ДПС - Ново начало" в Бургас
Времето в неделя: Ще има ли желаещи за плаж?
Полицаи мерят сили в турнир с добра кауза в Слънчев бряг
Петър Кънев ще е водач на листата в Бургас за изборите
Бургас е част от световната инициатива Park(ing) day


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).