В няколко училища започва обучение за влиянието на наркотиците

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
13:25 / 17.03.2010
620
От другата седмица в няколко бургаски училища започва обучение за влиянието на наркотиците върху организма, което ще се осъществява от доброволците на БМЧК-Бургас. Това съобщи   Десислава Тодорова, специалист по младежките дейности в БЧК-Бургас.

От скоро червенокръстката организация се присъедини към Европейското действие по отношение на наркотиците. Това е инициатива на Европейската комисия и в частност на Генерална дирекция „Правосъдие, свобода и сигурност", която цели да намали злоупотребата с наркотици във всички държави в ЕС. Тя приканва всички неправителствени организации да застанат зад тази идея като подпишат конкретен ангажимент към ЕК.

Във връзка с този поет ангажимент БМЧК-Бургас е предприела конкретни действия. В различни училищата на територията на областта ще се извършва обучение под формата на кратки презентации, които целят да запознаят учениците с основните понятия, свързани с наркотиците, с рисковете и ефектите върху психиката и физиката.

Целта е да се увеличат информираността на учениците и да намалят употребата сред подрастващите, обясни Тодорова. В началото обучението стартира в няколко училища в града. „Тепърва ще се изготви график, за да може да се обхванат и почти всички общини в областта. Ще се опитаме да достигнем до най-голям брой ученици", категоричен е специалистът.

 „За целта имаме обучени четири групи доброволци от по трима души, които ще влизат в часове. В рамките на един учебен час ще се прави презентация, ние сме подготвили много интересни материали, илюстрирани. Информацията е доста сбита и синтезирана", допълни Тодорова. Превенцията на наркотични зависимостти е една от основните дейности на младежкия червен кръст. Организацията има специален клуб „Здравна просвета".

Източник: Агенция "Фокус"

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Бургас:
Чанка Коралска е временно изпълняващ длъжността кмет на Бургас
Община Бургас ще поиска от държавата да стопанисва този път
Първите крачки за изграждането на етажен паркинг във "Възраждане"...
Очакват мнението на бургазлии за преустройството на спортна зала ...
Общинският съвет одобри единодушно трасето за обхода на ж.к. "Мед...
Без паника! Тестват Националната система за ранно предупреждение ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).