В детските градини в Бургас въвеждат такса "посещаемост"

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (1)
11:54 / 16.05.2010
1525
За да се сложи край на кризата с недостиг на места в детските градини в Бургас, общинската администрация смята да въведе т. нар. такса "посещаемост". Тя ще задължи родителите да изпращат децата си на градина, ако са записани, или да ги отпишат. До идеята се стигна след като от общината направили проверка колко от децата редовно посещават забавачките. Резултатите били стряскащи.

"Натъкнахме се на случаи, при които родителите пращат децата си по веднъж месечно. Има и такива, които с месеци не посещават детска градина" - съобщи Йорданка Ананиева, заместник-кмет по образование в община Бургас. Това води до блокиране на мястото и тези, чиито деца наистина имат нужда, остават извън списъците. Последните данни сочат, че подалите молба за детска градина в Бургас за новата година са 3500 при едва 1400 свободни места.

"Смятаме да въведем изискването това да е 20% от месечната такса 55 лева, което означава по 25 лева на месец" - каза Йорданка Ананиева. Идеята, естествено, срещна и привърженици, и противници сред майките. Новата такса ще принуди много семейства да освободят места за децата, които наистина имат нужда да посещават детско заведение.


Виж коментарите (1)
Още новини от Новини от Бургас:
Очакват мнението на бургазлии за преустройството на спортна зала ...
Общинският съвет одобри единодушно трасето за обхода на ж.к. "Мед...
Без паника! Тестват Националната система за ранно предупреждение ...
Румънец си помисли, че може да шофира напушен, закопчаха го в Кру...
Закопчаха криминален тип, обрал магазин в "Меден рудник"
Ето какво ще бъде времето днес


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).