В Общината се проведе среща с недоволните собственици на павилиони

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
11:35 / 06.04.2011
784
Среща между общинска администрация и недоволни собственици на павилиони се проведе днес. Зам.-кметът Красимир Стойчев и главният архитект Веселина Илиева изслушаха оплакванията на търговците и в диалог с тях изясниха няколко възникнали недоразумения.

Представителите на Община Бургас за пореден път заявиха, че държат павилионите в града да имат еднаква визия, но производител трябва да си изберат самите собственици. Като добър пример бяха посочени вестникарите, които заедно са потърсили и получили 5-6 оферти от различни фирми и са си избрали най-подходящата, но не най-евтината, която да им е по джоба и да отговаря на изискванията по Наредбата за временните обекти. Добър пример е и базарът при Трета поликлиника.

Търговците бяха останали с грешното впечатление, че Общината им нарежда да правят павилиони от неустойчиви, но красиви материали. Зам.-кметът и главният архитект обясниха, че изискване към вида на материалите няма - важна е визията. Те обаче категорично отхвърлиха възможността павилионите да се правят от бетон и тухли, тъй като това противоречи на техния статут на временни обекти.

Вариант за търговците е префасадиране на павилионите, без те да се подменят изцяло, но така, че да отговорят на законовите изисквания. За тази цел проектите им относно визията ще бъдат разглеждани обект по обект при заседанията на ЕСУТ /експертен съвет по устройство на територията/, които се провеждат всяка седмица. Там своевременно ще бъдат посочвани грешките, ако има такива, за да могат собствениците да ги отстранят.

В заключение Красимир Стойчев заяви, че Община Бургас ще съдейства на търговците, но за обекти, които не отговарят на изискванията, няма да се дава разрешение да работят.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Бургас:
Откриха канабис в 2 апартамента в Бургас
Жители на Свети Влас на протест заради улици и осветление
ВиК ремонт затваря част от улица "Пробуда"
С листа от 28 кандидати коалиция "БСП - Обединена левица" се реги...
Жители на Свети Влас на протест заради улици и осветление
Слънчево и топло ще бъде времето днес


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).