В Бургас тази година козунаците са с 10% по-скъпи | ||||||
| ||||||
С 10% е увеличена цената на козунаците в Бургас в навечерието на Великден, каза Димитър Людиев, член на УС на Съюза на хлебопроизводителите. Реално на пазара един козунак струва между 2,20 и 2,50 лв. Всички останали производители и търговци, които не са коригирали цените си, всъщност не използват яйца, а яйчен меланж. Търсенето на козунаци тепърва започва, но е важно всеки бургазлия да намери производител, на който да се довери, че наистина използва яйца за направата на козунак. Що се отнася до изказването на земеделския министър хората сами да си правят козунак, Людиев каза, че когато се произвеждат големи количества, вкусът и ферментацията на продукта са по-различни, а и самото производство на козунак в къщи излиза минимум 2 пъти по скъпо. |
Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!