В Бургас стартираха кампания за безопазността в интернет

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
08:59 / 15.04.2013
583
Специално за учениците в Бургас, членовете на Лайънс Клуб "Виа Понтика стартираха кампания за безопасността в интернет. Старта на кампанията започна в ОУ "Братя Миладинови" със съдействието на Училищното Настоятелство представлявано от председателя г-жа Калина Калоянова. Лайънс дари на училището книгите "Net cetera-Тъмната страна на нета. Наръчник за родители". Това е първото печатно издание на специално адаптирания към българския потребител Наръчник за родители, даващ основите на това, което като родители трябва да знаем за безопасността на нашите деца във виртуалното пространство на интернет и мобилните мрежи за общуване. От родителите в голяма степен зависи, дали поведението на нашето дете онлайн ще бъде "задължителна тайна за възрастни" или източник на гордост. Изданието е на разположение за всички родители и ученици в училищната библиотека на ОУ "Братя Миладинови".

От клубът се надяват споделеният опит да помогне за преодоляване на дигиталното разделение между поколенията и за намирането на повече информация и помощ при конкретни заплахи за сигурността на децата ни. Наръчникът е част от Лайънс Програма "E & e-Democracy" насочена към обучение в Европейска и електронна демокрация. Чрез разпространение на изданието ще се набират средства за изграждането и развитието на Онлайн Обучителен Институт за жизнено важни социални и здравни знания, умения и навици от най-ранна детска възраст през целия живот.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Бургас:
Времето в неделя: Ще има ли желаещи за плаж?
Полицаи мерят сили в турнир с добра кауза в Слънчев бряг
Петър Кънев ще е водач на листата в Бургас за изборите
Бургас е част от световната инициатива Park(ing) day
Затварят за дълго време тази улица в Бургас
Интересно събитие предстои в Бургас


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).