В Бургас стартира най-стария международен фолклорен фестивал в страната

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
10:56 / 22.08.2011
736
Състави от Казахстан, Румъния, Сърбия, Словакия, Русия, Полша и България ще вземат участие в Международния фолклорен фестивал Бургас 2011, който ще се проведе от днес до 26 август.

И тази година се запазва традицията фестивалът да се открие с пъстро дефиле по ул. "Александровска" и ул. "Богориди" и участниците ще бъдат посрещнати с хляб и сол пред Община Бургас, където ще се представят с кратка програма. На официалното откриване за 13-ти път ще бъде връчена наградата "Нестинарка", която се присъжда за изключителен принос в развитието на българския песенен и танцов фолклор.

Пластиката е на Ненчо Русев и ще бъде връчена на Националния фолклорен ансамбъл "Филип Кутев", който ще се представи с концерт в първата вечер на фестивала. През всичките дни на събитието освен в Летния театър всяка вечер от 20,30 ч. съставите ще се представят и на сцена "Охлюва" от 18,00 ч. във вторник, сряда и четвъртък, където гражданите и гостите на Бургас още веднъж ще могат да се насладят на магията на фолклора. Режисьор на Международния фолклорен фестивал тази година е Симеон Димитров, а сценограф е Михаил Николов. Те обещават да претворят на сцената една магия от музика, танци и слово, която по време на галаконцерта да прерасне в своеобразна "Молитва за Земята".


Виж коментарите (0)

Още по темата (1):
23.08.2011 С пъстро шествие стартира Международният фолклорен фестивал в Бургас
Още новини от Новини от Бургас:
Жители на Свети Влас на протест заради улици и осветление
ВиК ремонт затваря част от улица "Пробуда"
С листа от 28 кандидати коалиция "БСП - Обединена левица" се реги...
Жители на Свети Влас на протест заради улици и осветление
Слънчево и топло ще бъде времето днес
Над 200 предложения за брак на ден: Коя е бургаската Барби от "Ко...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).