В Бургас се провежда двудневен иновативен лагер за ползите от изкуствения интелект

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
16:16
580
В Бургас се провежда специализиран иновативен лагер за ученици на тема "Изкуствен интелект за екологична устойчивост“. Събитието е двудневно, 11 и 12 октомври, а домакин е Международния младежки център в ж.к. "Меден рудник“. Негови организатори са Център за творческо обучение и Община Бургас, с подкрепата на "VIVACOM Регионален Грант“.

Иновативният лагер бе открит от заместник кмета по образование, здравеопазване и социални дейности Михаил Ненов, който приветства всички ученици за избора им да участват в събитие, посветено на изкуствения интелект.

13 отбора от различни бургаски училища ще се състезават и творят, за да намерят решения за екологичната устойчивост чрез използване на изкуствен интелект (ИИ).

Целта на инициативата е да вдъхнови ученици на възраст между 13 и 18 години и техните учители да изследват как изкуственият интелект (ИИ) може да допринесе за екологичната устойчивост.

В рамките на два дни участниците ще се включат в интерактивни сесии, лекции и групови задачи, които ще им помогнат да разширят познанията си за ИИ и да работят върху конкретни екологични проекти.

През първия ден лагерът включва вдъхновяващи лекции и запознаване с основите на изкуствения интелект и работа по групи по казуси от програмите "Умения за иновации“ и "ИИ за младежите“ на Intel. Специална сесия "Климатична фреска“ ще демонстрира връзката между ИИ и екологичната устойчивост.

В съботния ден отборите ще представят своите проекти пред по-широка публика и ще бъдат наградени за участието си.

Лагерът няма състезателен характер, а се фокусира върху развиването на умения за работа в екип, творческо мислене и екологична осведоменост. Всички участници ще получат подаръци и грамоти за своето участие.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Бургас:
Ентусиасти събират средства за лечението на млада бургазлийка
Оригинални плочки с клинопис на 3 хил. години от Вавилон експонир...
Въвеждат временна организация на движението по ул. "Чаталджа"
Лошо им се пише на двамата, хванати да крадат гориво край Миролю...
Бургазлия не очакваше това да му се случи, полицията с бърза реак...
Ето къде няма да има вода днес в Бургас


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).