Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Криминални
Институции
Общество
Други
Читателски
В Бургас се проведоха поредните Св. Николаевски православни образователни четения
Автор: Екип Burgas24.bg 09:16 / 04.12.2012Коментари (2)956
©
В следобедните часове на 3 декември 2012 година в зала "Петя Дубарова" на "Морско казино" в Бургас се проведоха Единадесетите Св. Николаевски православни образователни четения. Мероприятието се проведе с благословението на Негово Високопреосвещенство Сливенския митрополит Йоаникий. Организатори по традиция бяха Православния духовно-просветен енорийски център "Свето Възнесение Христово" при Катедрален храм "Св. св. Кирил и Методий" в Бургас, Община Малко Търново, Община Бургас и Общински детски комплекс в града ни.

Пред многобройна публика основните участници в четенията и тази година представиха анализа на своята събирателска работа по време на Православно-краеведската ученическа експедиция "Стоилово 2012 г.", проведена в първите дни на месец септември. В своите научни съобщения младите православни краеведи се спряха на различни аспекти от православния и семейния бит на стоиловци, сведения за които бяха събрали в своята теренна събирателска дейност.

Разработките си представиха: Анна Церович, Дияна Алексиева, Даниела Маркова, Марияна Свирецова и Виктория Стрезова от Търговска гимназия - Бургас; Тоня Кърджолова и Мартин Гужгулов от Професионална гимназия по туризъм "Проф. д-р Асен Златаров" - Бургас; най-малката участничка в експедицията и четенията - дванадесетгодишната Косара Бармукова, Светла Йорданова, Сабрина Иванова, Йордан Петраков и Димитър Христодоров от СОУ "Васил Левски" в Малко Търново; Ивелина Енчева и Димитър Карафезлиев от СОУ "Константин Преславски" в Бургас и Велислава Славова от СОУ "Христо Ботев" в Карнобат. Членовете на групата разказаха и своите впечатления от експедиционната дейност, като благодариха сърдечно на Община Малко Търново, Община Бургас и ОДК - Бургас за съдействието и финансовата помощ. С аплодисменти бе посрещнат Поздравителния адрес, който кметът на Община Малко Търново - Илиян Янчев беше изпратил до участниците.

Освен младите православни краеведи, в работата на форума се включиха техните ръководители: краеведът д-р Вида Буковинова, ставрофорен иконом д-р Захарий Дечев, историкът Милка Бихлюмова, преподавателите по български език и литература Емилия Решовска от Търговска гимназия - Бургас и Нейко Решовски от Професионална гимназия по туризъм "Проф. д-р Асен Златаров" - Бургас, г-жа Димитрина Забирова от Общинския музей в Малко Търново, енорийският свещеник на Малко Търново отец Серафим Бармуков и преподавателката по история от Търговска гимназия Петя Паскалева. В четенията участваха и г-жа Пепа Ангелова - директор на ОДК - Бургас, както и нейните колеги Емил Петров, Атанасия Петрова и Таня Христова.









Зареждане! Моля, изчакайте ...
Aнонимен
на 04.12.2012 г.
Aнонимен
на 04.12.2012 г.
Коментарите са на публикуващите ги. Burgas24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
Още новини от Новини от Бургас:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Август 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Катастрофа с военнотранспортен самолет край авиобаза Граф Игнатиево
50-ото Народно събрание
Крал Чарлз е болен от рак
Световна черна хроника
ТВ и шоу сезон 2024/2025 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: