В Бургас откриха втората международна конференция за предучилищното образование

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
16:12 / 30.11.2011
995
Втората международна конференция за детското образование бе открита от зам.-кмета по "Образование" Йорданка Ананиева. Организатор е Община Бургас, а над 200 са участниците от страната и от Македония, Украйна, Русия. Темата е "Детската градина и семейството - традиции, ценности и иновации". Поводът е 130-годишнината от началото на предучилищното образование в България.

По думите на Веселина Таралова, директор на Дирекция "Образование", темата е много актуална, за да видим ролята на семейството в предучилищното обучение. По думите й всички гости трябва да се убедят в нивото на предучилищното образование в община Бургас, което според нея е на едно много високо ниво. Йорданка Ананиева, посочи че е безспорен фактът, че всички процеси в обществото се отразяват и на образованието и в частност на предучилищното възпитание, а се и променят и педагогическите реалност, като на дневен ред са новите потребности на обществото.

"Настъпват процеси на промени и обновление, необходима е приемственост в педагогическата теория и практика основана на уникалното в българските традиции, на европейския опит, както и съобразяване със световните тенденции. Непреходна остава приемствеността между детската градина и семейството, като нарастват отговорностите и на двете страни, както и на местната власт, която трябва да демонстрира адекватност в много направления. Едно от тях е осигуряване на условия на детето то пълноценно да изживее своето детство в съвременната детска градина. И осъвременяване на работната среда в детските градини, мотивиране на учителите да разкрият потенциала си и да разширяват знанията си създаване на нови възможности за професионална реализация", каза по време на откриването Ананиева.

По думите й отговорността към децата е комплексна, защото щастието на децата зависи от много фактори, но тя е основополагаща, защото първите седем години са основополагащи в развитието на детето, провокативна е и защото трябва да учителите да прозрат бъдещето и да подготвят децата за него. Според зам.-кмета не бива да се забравя, че каквито деца се възпитават днес, зависи какви граждани на страната ще има утре.
Вторият работен ден на международната научна конференция ще премине с изнасянето на доклади, а вечерта за всички участници бургаските деца ще изнесат концерт в ДТ "Адриана Будевска".

През третия ден преди обяд са практическите занимания в посока лечебна физкултура, нужда от корекции в областта на логопедията и арт терапия. Всичките тези практически занимания ще се провеждат заедно с родители.

Източник: Радио "Фокус"

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Бургас:
С листа от 28 кандидати коалиция "БСП - Обединена левица" се реги...
Жители на Свети Влас на протест заради улици и осветление
Слънчево и топло ще бъде времето днес
Над 200 предложения за брак на ден: Коя е бургаската Барби от "Ко...
Калин Стоянов е втори в листата на "ДПС - Ново начало" в Бургас
Времето в неделя: Ще има ли желаещи за плаж?


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).