В Бургас откриха едно от най-модерните полицейски управления в страната

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (4)
15:22 / 11.10.2012
3207
С тържествена церемония и последващ църковен ритуал, вицепремиерът и министър на вътрешните работи - Цветан Цветанов заедно с Директорът на ОДМВР - Бургас - комисар Милен Димитров и кмета на Бургаската община - Димитър Николов, официално откриха новата сграда на Пето Районно управление «Полиция» - Бургас, разположена на ул. «Перущица» № 63 в к-с «Лазур».

В зданието ще функционират и още служби от системата на вътрешното министерство, а именно : специалната куриерска служба, Дома за временно настаняване на пълнолетни лица и заведението за отрезвяване, сектор «Миграция», служба «Отбранителна и мобилизационна подготовка», стаи за жертви на домашно насилие, за полицейска закрила на малолетни и непълнолетни лица и арестни помещения, ползвани от всички градски районни управления. Особеното при новата сграда в к-с «Лазур», че в десния вход в специално обособено помещение са изнесени четири работни места на служителите от група «Български документи за самоличност», които ще обслужват гражданите от територията на Второ и Пето Районни управления «Полиция» - Бургас.

Освен тях в салона са предвидени работни места и за служителите на сектор «Миграция», които променят досегашния си адрес от Първо РУП - Бургас с този на Пето РУП - Бургас. В сградата са оборудвани и пет спални помещения за командировани по крайбрежието от вътрешността на страната служители на МВР, като по този начин ще се спестят разходи за тяхната издръжка.

За ремонта на сградата / първоначално собственост на "ЛУКОЙЛ Нефтохим" - Бургас и дарена, чрез Община Бургас на вътрешното министерство/ са инвестирани близо 2 млн. лева. Министър Цветанов посочи, че с даряването на сградата на МВР от страна на общината са спестени и държавни пари, тъй като ако е трябвало да се търси нов терен и да се изгражда напълно нова сграда, биха били необходими между 5 и 6 милиона лева. «С партньорството на община Бургас успяхме да стигнем до най-правилното решение», заяви още Цветан Цветанов.

В досегашната сграда на Пето Районно управление, разположена на ул. "Места" ще има нова детска градина, която ще е филиал на ЦДГ № 6 "Вълшебство" с Директор - г-жа Катя Мишева. Планирано е обновеното детско заведение да отвори врати през април следващата година, като в него ще се настанят 1 яслена и 3 градински групи или общо 120 деца. Сградата на филиала в к-с «Лазур» е строена през далечната 1965 г., като цялостното й обновяване ще позволи до голяма степен да бъде решен въпросът с недостига на свободни места в детските градини в централната част на града. Между Началника на Пето РУП - Бургас - главен инспектор Иван Вълков и Директорката на детска градина «Вълшебство» - Катя Мишева е подписан меморандум за сътрудничество, с който да се подпомогне дейността по превенция на престъпността сред подрастващите, както и да се повиши нивото им на информираност по отношение пряката работа на отделните полицейски структури в системата на МВР.

По време на церемонията за откриването на новата сграда на Пето РПУ - Бургас, собственикът на строителната фирма, осъществила ремонтните дейност - г-н Николай Николов получи почетен плакет от ръководството на ОДМВР - Бургас «Сигурност чрез сътрудничество», за това че предсрочно е направил ремонта на сградата.


Виж коментарите (4)
Още новини от Новини от Бургас:
Над 200 предложения за брак на ден: Коя е бургаската Барби от "Ко...
Калин Стоянов е втори в листата на "ДПС - Ново начало" в Бургас
Времето в неделя: Ще има ли желаещи за плаж?
Полицаи мерят сили в турнир с добра кауза в Слънчев бряг
Петър Кънев ще е водач на листата в Бургас за изборите
Бургас е част от световната инициатива Park(ing) day


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).