В Бургас БСП е с най-много партийни клубове

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
17:49 / 01.09.2009
771
БСП е партията, която ползва най-голяма клубна база в Бургас. Офисите са общинска собственост. Те са шест на брой. Заради големия брой общински клубове, които имат социалистите, дори в началото на мандата общинските съветниците поискаха да им ги вземат. От БСП обаче заведоха дела и спечелиха и до сега си остават в същата клубна база. В един от централните им офиси на „Фердинандова" имат и разкрито кафе. Според секретаря на Община Бургас Божидар Кънчев, законът е много витиеват и позволява на партиите, за да се издържат, да развиват в офисите си и някаква търговска дейност. Общински офиси в Бургас ползват партиите БЗНС-НС, „Атака", „Български социалдемократи", ДПС, Зелената партия в България и СДС. „Атака" имат един единствен общински офис, който се намира в кв. „Славейков" в партер на жилищен блок. Общинският наем е около 300 лева месечно, съобщи общинския съветник Мария Петрова. Офисът на СДС е в центъра на града на „Богориди" 34. Половината от сградата е общинска собственост, но другата половина е реституирана. Така ежемесечно на общината сините плащат 550 лева и отделно за частната част от клуба, съобщи секретарят на СДС-Бургас Тошко Иванов.

ГЕРБ-Бургас имат един офис в града. Той обаче не е общински, а от партията плащат наем на частно лице. Справка от община Бургас показва, че всички партии си плащат регулярно наемите и повечето са си изчистили задълженията до август. Единствено „Зелената партия в България" е платила наем до края на април. „Наемните ни отношения с партиите важат до следващите избори. Такива вече имаше и за това сме разпратили до всички партийни офиси писма, с които ги каним на ново предоговаряне. Едва тогава ще стане ясно кои от партиите ще получат партийни офиси и на кои ще им бъдат прекратени договорите", каза секретарят на общината Божидар Кънчев.

Източник: агенция "Фокус"


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Бургас:
Румънец си помисли, че може да шофира напушен, закопчаха го в Кру...
Закопчаха криминален тип, обрал магазин в "Меден рудник"
Ето какво ще бъде времето днес
Важно! Затварят част от пътя от "Ветрен" към Бургас
Жена от имаше голям късмет, че тези хора откриха забравения от не...
Университет "Проф. д-р Асен Златаров" откри новата си академична ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).